Çevlik Turizm binasında gerçekleşen toplantıda Kuşalanı Belediye Başkanı Süleyman Ray, Koyunoğlu Belediye Başkanı Celal Güzel ve Sutaşı Belediye Başkanı Ayhan Sağaltıcı, tarım alanlarının imara açılmasını ve sınır ihlallerinin düzeltilmesini talep ettiler.
Çevre Düzeni Planının katılımcı bir anlayışla hazırlanması gerektiğini söyleyen Samandağ Kaymakamı Süleyman Özçakıcı "Bu çalışmaya 2 yıl önce başlandı. Çalışma neticesinde son aşamaya gelindi. en son Meclis kararıyla oylanacak. Bu toplantının ana amacı plan Meclisten geçmeden önce talepleriniz ve önerileriniz varsa değerlendirmektir. Elimizden geldiği kadar katkı yapmaya çalışacağız. Bu planda Tarım alanlarının korunması birinci önceliktir."dedi.
Daha sonra Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, " Daha önceki toplantılarda önerilerimizi ifade ettik. İmar alanları ile tarım alanları çakışmış. Bunların ayrıştırılması gerekiyor. Burada konuda sıkıntımızı ifade etmiştik. Ayrıca İlçe sınırları çek net görülmüyor. İlçe sınırlarının düzeltilmesi gerekiyor. Kıyı kenar çizgisi netleşmemiş onula ilgili düzetilme yapılması lazım. Ayrıca Samandağ Belediyesinin şehir planlamasıyla ilgili görüşlerimizi dile getireceğiz."
Toplantıda Mağaracık Belediye Başkanı Zaim Sat " Mağaracık Beldesinin İmar planı dahilinde mera yeri olarak bir alan tahsis edilmiş. Biz Mera alanı gösterilin yere itirazımız var. Tamamen kaldırılmasını talep ediyoruz. Bizim zaten alanlarımız çok dar oluşundan dolayı Mağaracık Beldesinde Mera alanı olmaması gerekiyor."
İl Özel İdare Şehir Plancısı Süleyman Çiçekli, 2008'de başlanan ''Çevre Düzeni Planı'' son hali tartışıp İl Genel Meclisinden geçeceğini söyledi.
Hatay'da Çevre Düzeni Planı Tartışması
Hatay Valiliği ile İl Özel İdaresi öncülüğünde hazırlanan ''Çevre Düzeni Planı''ın son hali tartışılıp gerekli görülen yerlerin imar komisyonundan düzeltilmesi için son toplantı yapıldı.