Hatay'da 'Diyanet'ine Sahip Çık' Eylemi

DiyanetSen Hatay Şube Başkanı Urhan: 'Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz'.

Antakya'da Diyanet-Sen ve Memur-Sen üyeleri 'Diyanet'ine sahip çık' eylemi düzenledi.

Antakya Ulus Alanı'nda toplanan grup adına basın açıklaması yapan Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Hasan Urhan, diyanete ve başkanına saldırı dilini kullananları, iyi niyetten yoksun, ön yargılı insanlar olarak nitelendirdiklerini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nı itibarsızlaştırmayı bir yöntem olarak kullanmanın hiçbir akıl ve vicdan tarafından kabul edilemez olduğunu ifade eden Urhan, 'Sapkın, çarpık, yorum ve değerlendirmeler, topluma başkanlığın görüşü olarak takdim edilemez' dedi.

Urhan, bazı çevrelerin konuyu defalarca başkanlığın görüşü olarak takdim etmesinin hiçbir ahlaki değer ve duyarlılıkla ilişkilendirilemeyeceğini kaydetti.

Diyanetin ümmet coğrafyası için tek umut olduğunu ifade eden Urhan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

'Dillerinden kin dökülenlerin Diyanete ve başkanına dair tek bir olumlu cümle kurmayanların diyanetin kucaklayıcı, yapıcı, aydınlatıcı ve aydınlık yüzünü görmeleri de imkansızdır. Hilelerle, tuzaklarla ülkenin altına bomba koyanlarla, ülkenin dinini, imanını çalmaya çalışanları aynı kefeye koyuyor ve kınıyoruz. Bu saldırılar bize göstermiştir ki, dün Diyanete saldıranlarla bugün saldıranlar aynı yerden beslenmektedir. Biz dün yapılan saldırılar karşısında bir olduk, diri olduk, iri olduk,. Bugün yapılan saldırılar karşısında aynı kararlılıkla bir olacağız, bütün olacağız, iri olacağız ve diri olacağız.'

Grup, açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile