Hatay'da Evlenmek Isteyen Ihtiyaç Sahibi Genç Çiftlere Ücretsiz Gelinlik

Hatay'da Evlenmek Isteyen Ihtiyaç Sahibi Genç Çiftlere Ücretsiz Gelinlik

Hatay Büyüksehir Belediyesi tarafindan, ihtiyaç sahibi genç çiftlerin kendi yuvalarini kurmalarina destek olmak amaciyla gelinlik evi hizmete girdi.

Sosyal belediyecilik anlayisiyla deprem öncesi ve sonrasi vatandaslar için sosyal market ve birçok destek projelerini hayata geçiren Büyüksehir belediyesi, genç çiftler için önemli bir çalismanin altina imza atti. Hatay Büyüksehir Belediyesi Baskani Lütfü Savas’in esi Prof. Dr. Nazan Savas’in çabalari ile Antakya EXPO Alani B Blok’ta faaliyete giren HBB Gelinlik Evi’nden ihtiyaç sahibi tüm genç çiftler, ücretsiz olarak faydalanabilecek.

Depremden maddi anlamda etkilenen veya ekonomik sikintilar yasayan çiftler için önemli bir katki sagladiklarini ifade eden Prof. Dr. Nazan Savas, “Fikir aslinda İçel Büyüksehir Belediye Baskanimizin degerli esine ait. Ellerinde, bir modaevi tarafindan bagislanan çok sayida gelinlik varmis ve bunu depremzedelere bagislamak istediklerini söylediler. Biz de evlenecek genç çiftlerin bundan faydalanabilmeleri için ‘belediye olarak ne yapabiliriz’ diyerek Hatay Büyüksehir Belediyesi gelinlik evini kurduk” dedi.

Nazan Savas, konusmasinin devaminda, “Gelinlik evimizde yeni yuva kuracak ihtiyaç sahibi genç çiftlerimize gelinlik destegi veriyoruz. Gelinlerimiz, buradan gelinliklerini ücretsiz bir sekilde alabiliyorlar. Birkaç gelin adayimiz buradan gelinliklerini aldi. Yipratmadan ve zarar görmeden de bizlere teslim ediyor. Kuru temizlemesini belediyemiz karsiliyor” dedi.

Gelinlik evinde 44 farkli model gelinligin hizmete sunuldugunu kaydeden gelinlik evi sorumlusu Miray Semercioglu, “Su an sadece gelinlik hizmeti veriyoruz. Degisik modellerde birçok seçenek var. Gelin adaylarimiz nikâh dairesine basvurduktan sonra buraya gelerek modellerimizi deniyorlar. Istedikleri gelinligi dügünden bir gün önce alip sonrasinda tekrar bize getiriyorlar” açiklamasinda bulundu.

Semercioglu, evlenecek çiftlerin kendilerine ulasarak randevu olusturabileceklerini ya da Antakya EXPO Alani B Blok’ta bulunan gelinlik evini ziyaret ederek basvuru yapabileceklerini kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile