Hatay Valisi Ercan Topaca, Antakya'da bir otelde düzenlenen toplantıda, bir ülke için en büyük zenginlik kaynağının müteşebbis insan kapasitesi olduğunu kaydetti.
Ülkede yeterli müteşebbis kaynağı yoksa o ülkenin fazla gelişemeyeceğini ifade eden Topaca, şunları söyledi:
"Bir ülkede yeterli müteşebbis girişimciye sahipse o ülkenin gelişmesi, başarısı, refahı çok kolay geliştirebilecek ve artırabilecek durumdadır. O ülke zaman zaman krizlere girse de müteşebbis insan kaynağından dolayı çok kısa zamanda ayağa kalkabilir. Birinci dünya savaşında bir çok ülke yok olma noktasına gelmesine rağmen yetişmiş insan gücü iyi olduğu için kısa sürede toparlanmış ve dünya ekonomisine entegre olmuştur. Fabrikalar, alt yapı çalışmaları yapmış ve kısa bir sürede refah düzeyine ulaşmıştır. Bunun altında yatan temel faktör hiç şüphesiz yetişmiş insan ve müteşebbislerin uzmanlığıdır."
Topaca, girişimcilerin her hangi bir iş kurarken Kalkınma Ajansları, İŞKUR ve KOSGEB'in Ar-ge çalışmalarından yararlanması gerektiğini aktardı.
İŞKUR İl Müdürü Ahmet Bulanık da girişimciliği ve yatırım yapmanın teşvik edilmesi konusunda gelişmelerin olacağını belirtti.
Toplantıda, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Altan, "Nasıl Girişimci Olunur, Başarılı ve Başarısız Girişimciler" konulu sunum yaptı.
Hatay'da Girişimcilik Semineri
Hatay Valiliği ve Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından "Girişimcilik Semineri" düzenlendi.