Hatay'da KKTC'ye HADO Seferlerinin Basladigi Limanda Güvenlik Elemanlari Göreve Basladi

Hatay'da KKTC'ye HADO Seferlerinin Basladigi Limanda Güvenlik Elemanlari Göreve Basladi

Hatay’da KKTC’ye HADO seferlerinin baslamasi ile birlikte Arsuz’dan uluslararasi sulara açilan kapi haline gelen Madenli Yat Limaninda sinir güvenligini, gümrük memurlari ile Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Birimleri saglayacak.

KKTC ile Hatay arasinda baslayan deniz otobüsleri seferleri nedeni ile Arsuz Madenli Yat Limani gümrüklü alan olarak statüsü kazandi. Arsuz’dan deniz yolu ile uluslararasi sulara açilan bir kapi haline geldi. Yat limaninin uluslararasi gümrüklü alan haline gelmesi ile birlikte Dogu Akdeniz Gümrük Bölge Müdürlügüne bagli Iskenderun Gümrük Müdürlügü personelleri ve Hatay Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü personelleri ve Arsuz Emniyet Müdürlügü Deniz Polisi birim çalisanlari göreve basladi.

Iskenderun Gümrük Müdürü Melahat Özdemir, HADO’nun ilk sefer hareketi sirasinda gümrük personeli ile birlikte denetimleri ve tedbirleri yerinde gördü. Narkotik köpegin de görev aldigi Madenli Yat Limaninda özellikle KKTC dönüsü yapilacak olan denetimler bölge ve ülke güvenligi için hayati önem arz ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile