Hatay‘da Öldürülen 7 Terörist Adana Adli Tıp‘ta

Hatay‘ın Hassa ilçesinde, güvenlik güçleriyle Suriye‘den giriş yapan bölücü PKK örgütüne bağlı grupla çıkan silahlı çatışmada, etkisiz hale getirilen 7 teröristin otopsi ve kimlik tespit çalışmaları sürüyor.

Adana Adli Tıp Kurumu Morgu‘na getirilen terörist cenazelerinin, yaklaşık bir hafta burada tutulacağı ve kimlikleri belirlendikten sonra yakınlarına teslim edileceği bildirildi. Çalışmalar hafta sonu da devam ederken, ölenlerin kimliklerinin açıklanmamasına rağmen Adli Tıp Kurumu önünde yoğun bir kalabalık oluştu. Sabah erken saatlerden itibaren kurum önünde toplanan kalabalık gurup, ölenlerin kimliğine ilişkin yapılacak açıklamayı bekledi. Yapılan araştırmada, ölenlerin Adana ile bir bağı ve bağlantısı

olmadığı ortaya çıktı.

İnsan Hakları Derneği Adana Şube Başkanı Aydın Sincar, "Teşhis sonucu ölenlerin Adana‘da hiç bir yakını olmadığı belirlenmiştir. Artık burada beklemenin bir anlamı yok. Dışardan gelen olursa yardımcı olacağız" dedi.

Sincar‘ın açıklamasının ardından kalabalık gurup olaysız bir şekilde dağıldı. Emniyet birimlerinin, olası bir gerginliğe karşı yoğun güvenlik önlemleri aldığı gözlendi. Teröristler, Hatay‘ın Hassa ilçesi merkeze bağlı Meşrepe Tepe mevkiinde, jandarmanın ‘dur‘ ihtarına uymayınca çıkan çatışmada etkisiz hale getirilmişlerdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile