Hatay'da Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Hatay'da Orman Yangini Kontrol Altina Alindi

Hatay’in Dörtyol ilçesinde ormanlik alanda çikan ve iki noktada süren yangin kontrol altina alinirken, yanginla ilgili 2 kisi gözaltina alindi.

Dörtyol ilçesi Konakli Mahallesi ormanlik alanda çikan yangin, havadan ve karadan yapilan müdahale sonrasi kontrol altina alindi.

Hatay Orman Bölge Müdürlügü ve Hatay Büyüksehir Belediyesi ekiplerine ait çok sayida arazöz, is makinesi ve orman isçisinin sogutma çalismalari devam ediyor.

Bu arada, Hatay Valiligi yanginda sabotaj ihtimaliyle 2 kisinin gözaltina alindigini bildirdi. Valilikten yapilan açiklamada, "18 Nisan 2022 Pazartesi günü Dörtyol ilçemizde çikan orman yangini, Hatay Orman Bölge Müdürlügü ekipleri, Hatay Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri, ilçe belediye itfaiye ekipleri ve çevre illerdeki belediyelerin itfaiye ekipleri ile birlikte yapilan çalismalarla yangin kontrol altina alinmis olup 1 uçak, 20 arazöz ile sogutma çalismalari devam etmektedir. Yanginda sabotaj ihtimaliyle ilgili 2 sahis süpheli olarak gözaltina alinmis olup konuyla ilgili sorusturma devam etmektedir" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile