Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Vali Lekesiz, talasemi hastalığında birinci sırada yer alan Hatay'da hastalığı sıfırlamak için bir yol haritası hazırladıklarını ve konuyla ilgili ciddi çalışmalar yürütüklerini bildirdi.
Çalışmalar kapsamında yaklaşık 7 yıl önce bir yılda hasta doğan bebek sayısının 40 olduğunu ifade eden Lekesiz, bu sayının 2013 yılı sonu itibarıyla 12'ye düştüğünü kaydetti.
Hedefin hasta doğan bebek sayısını sıfırlamak olduğunu belirten Lekesiz, şöyle devam etti:
"Otizmli çocuklar eğitim aldıkları takdirde yaşamlarını kendi başlarına sürdürebiliyorlar. Spor alanında özellikle de yüzmede önemli başarılara imza atan otizmli çocuklar bulunduğunu biliyoruz. O halde bu çocuklarımıza ve ailelerine dünya yokuşunu çıkabilmeleri için ihtiyaç duydukları desteği vermeliyiz. Sadece çocuklara değil ailelerine de çocukları ile doğru iletişim kurabilmeleri konusunda eğitim vermeliyiz."
Halk Sağlığı Müdürü Ümit Mutlu Tiryaki'nin konu ile ilgili sunumunun ardından ilgili kurumların temsilcilerinden oluşacak bir alt komisyon kurularak envanter çalışmasının başlatılması kararı alındığı bildirildi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Çaparali, MKÜ Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Şükran Öz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Aldatmaz, İl Sağlık Müdürü Dr.Sebahattin Yılmaz, Hatay Otizmliler Derneği Başkanı Sara Gök ve kurum müdürleri katıldı.
Hatay'da Otizmle Mücadele Toplantısı
Hatay'da Otizm Yerek Eylem Planı Toplantısı, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında yapıldı.