Hatay'da Satranç Kursu Açılıyor

Hatay Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Hatay Gençlik Merkezi'nin ücretsiz satranç kursu açacağı bildirildi.

Gençlik Merkezi Müdürü Adnan Gülistan, yaptığı açıklamada, perşembe ve cuma günleri 12-24 yaş arasındaki kişilere kurs verileceğini belirtti. Gülistan "Hatay Gençlik Merkezi'nde Satranç kursu kayıtları başlamıştır. Perşembe, Cuma günleri Satranç Antrenörleri nezaretinde 12- 24 yaş arasındaki gençlerimize ücretsiz olarak verilecektir" dedi.
Satranç'ın bir zeka oyunu ve aynı zamanda bir eğitim aracı olduğunu vurgulayan Gülistan "Satranç çocukların kötü alışkanlıklar edinmesine engel olur, planlı hareket etmenin önemini ve gerekliliğini kavramalarına, süratli, doğru düşünebilmelerine yardımcı olur, olaylara mantıklı yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştirir. Satranç oynamanın genel zekanın, kendi kendine kontrol ve analitik yeteneğinin arttırdığı biliniyor, bu yüzden öğrencilerin okuma yetenekleri artmaktadır. Çocuklarımızın olabildiğince küçük yaştan başlayarak kişilik gelişiminde satranç'ın pozitif etkilerinden yararlanmaları amaçlanmalı. Gençlerimizin olumlu davranışlar sergilemelerini sağlamaları ana hedefimiz olmalıdır diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile