Hatay'da ''Sevgi, Barış ve Hoşgörü Sofrası''

Hatay'da ''Sevgi, Barış ve Hoşgörü Sofrası'' etkinliği düzenlendi.

Valilik internet sitesinden yapılan açıklamada, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in, Suriye'de yaşanan olaylarla ilgili kentteki gelişmeleri değerlendirmek üzere kaymakamlar, belediye başkanları, dini kanaat önderleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileriyle Samandağ'da bir araya geldiği belirtildi.

Lekesiz, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hatay'ın sevgi ve kardeşlik konusunda dünyaya örnek gösterilen bir yer olduğunu, kentin tarih boyunca zor durumda kalan birçok topluluğu misafir ettiğini kaydetti.

Suriyelilerin, ülkelerindeki kaos ve kargaşa ortamı sona erince geri döneceklerini ifade eden Lekesiz, Hatay'da farklı dinlerden, dillerden, etnik kökenlerden vatandaşların huzur içinde yaşamasının büyük bir bahtiyarlık ve gurur olduğunu belirtti.

İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu ise, Hatay'ın 13 medeniyete beşiklik yaparak tüm dinlerin hoşgörüsüne kucak açtığını kaydetti.

Kardeşlik, barış, birlik ve beraberliğin çok güzel olduğunu vurgulayan Sinanoğlu, insanları birbirine düşürmek ve bölmek isteyen kişilerin bulunabileceğini, ancak bu birlikteliğin kıyamete kadar yaşayacağını belirtti.

Diğer dini kanaat önderlerinin de birer konuşma yaptığı etkinlikte, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Muhabir: Hatay

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile