Hatay’da Söylenti Var, Ancak Suç Duyurusu Yok

Son günlerde Türkiye’ye sığınma talebinde bulunan Suriyelilerin Hatay'da çeşitli kavgalara neden oldukları iddialarını emniyet kaynakları doğrulamadı.

Suriyelilerin ülkelerinden kaçışları sürüyor. Suriye’ye komşu olan Hatay, çatışma ortamından kaçan on binlerce Suriyelinin giriş noktası olma özelliği taşıyor. Son günlerde uzun sınır hattı nedeniyle bazı noktalardaki güvenlik kontrolü eksikliğinden kaynaklı Türkiye’ye giriş yapan Suriyelilerin kent merkezinde kavgalara karıştıkları, merkez Antakya başta olmak üzere başta Reyhanlı ve Yayladağı ilçelerinde çeşitli kavgalara neden oldukları yönündeki iddialar emniyet kaynakları tarafından doğrulanmadı.

Basın yayın organlarında yer alan konuyla ilgili Türk vatandaşlarının güvenlik güçlerine hiçbir ihbarda bulunmadıklarını söyleyen emniyet kaynakları, 'şehir efsaneleri' olarak değerlendirdikleri dedikoduların Hatay genelinde iç huzuru bozmak amacıyla çıkarıldığı görüşünde birleşiyor.

SURİYELİLERİN KARIŞTIKLARI OLAYLARIN SAYILARI ZAMAN ZAMAN AÇIKLANIYOR
Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in talimatları doğrultusunda Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde il genelinde gerek çadır kentlerde gerekse pasaportlarıyla giriş yapıp kent merkezinde konaklayan Suriyelilerin karıştıkları olayların envanterini gazeteciler ve sivil toplum örgütleriyle paylaşmıştı. Geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde açıklanan rakamlara göre Suriyeliler belirtilen tarihe kadar 150 olaya karıştı. Bu olaylar kapsamında 341 Suriyeli hakkında yasal işlem yapılırken adli mercilere sevk edilen olaylarla ilgili 13 Suriyeli hakkında çeşitli cezalar verildi.

15 Suriyeli beraat ederken 38 Suriyeli hakkında savcılık takipsizlik kararı verdi. 87 olay hakkında işlemler ise sürüyor.

HATAY’DA SÖYLENTİLER AYYUKA ÇIKTI
Kent genelinde pasaportsuz olarak konaklayan birçok Suriyeli bulunuyor. Bu Suriyelilerin 'mülteci', 'sığınmacı' gibi sıfatları bulunsa da emniyet güçleri herhangi bir olaya karışmadıkları takdirde bu kişilere müdahale etme haklarının olmadığını belirtiyor. Kentte Son günlerde Suriyelilerin ekmek fiyatını beğenmediği için çeşitli mahallelerdeki bakkalları dövdükleri, şehir içi ya da ilçeler arasında kullandıkları taksilerin ücretlerini ödemedikleri, ev sahiplerini döverek ev kiraladıkları ve ev kiralarını ödemedikleri gibi çıkan söylentilerle ilgili şu ana kadar resmi makamlara herhangi bir suç duyurusu olmadığına dikkat çekiliyor .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile