Hatay'da Yardimseverleri Dolandiran Sahte Doktorun 40 Suç Kaydi Oldugu Ortaya Çikti

Hatay'da Yardimseverleri Dolandiran Sahte Doktorun 40 Suç Kaydi Oldugu Ortaya Çikti

Hatay’da deprem bölgesinde çalisanlara ve depremzedelere kendisini beyin cerrahi olarak tanitan sahis, deprem bölgesinde bulunan gönüllü yardimseverleri ilaç parasi adi altinda ve çesitli bahanelerle dolandirdi. 40 adet suç kaydi oldugu ve elektrikçi oldugu tespit edilen sahte doktor, polis tarafindan yakalandi. Dolandirici sahsin Hatay’da dahil oldugu ekibin lideri Samet Çinar olayla ilgili olarak, "Kendisiyle konustuk ve bu dolandiriciligin hastalik oldugunu ilerleyen zamanlarda da tekrar yapacagini söyledi" dedi.

Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Hatay’a giden N.E. (29) isimli sahis iddiaya göre kendisini oradakilere beyin cerrahi olarak tanitti. Deprem bölgesinde çalismalara da katilan N.E. bölgede çalisma yaparak depremzedelere yardimci olan bir ekipte bulunan M.F.Y. adli yazilim mühendisinden bir hesaba para aktarmasi gerektigini, fakat kendisinin banka hesabinin yurtdisinda olmasi nedeniyle paranin geç havale edilecegini, bu sebeple parayi M.F.Y.’nin hesabindan aktarmak istedigini söyledi.

Bunun üzerine M.F.Y., N.E.’nin verdigi hesaba 3 bin TL parayi gönderdi. N.E. ayni zamanda M.F.Y.’den bir adet cep telefonu da aldi.

N.E.’ye parayi veren M.F.Y. durumdan süphelenerek olayi polise bildirdi. Istanbul Emniyet Müdürlügü Dolandiricilik Büro Amirligi ekipleri, olayla ilgili inceleme baslatti. M.F.Y. ayni zamanda N.E. ile irtibat kurarak sahsi Maltepe’de bulunan Alperen Ocaklari binasina çagirdi. N.E. burada kendisinin dolandirici oldugunu itiraf etti. Adrese gelen polis ekipleri de N.E.’yi yakalayarak gözaltina aldi.

Polis ekipleri, elektrikçi oldugu ögrenilen süpheli N.E. hakkinda 34’ü nitelikli dolandiricilik suçu olmak üzere toplamda 40 suçtan kaydinin oldugunu, ‘kisinin kendisini kamu görevlisi olarak tanitma’ suçundan ise aranmasinin bulundugunu tespit etti.

Ekipler, olaya iliskin yaptiklari arastirmada Hatay’da 3 magdur sahsin oldugunu tespit etti. Süphelinin üzerinde magdur sahislara ait 8 bin 650 TL para ve 1 adet cep telefonu ele geçirildi. Emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilen süpheli N.E., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"’Dolandiriciligin hastalik oldugunu ilerleyen zamanlarda da tekrar yapacagini’ söyledi"

Olay hakkinda konusan Alperen Ocaklari Istanbul Il Baskan Yardimcisi Samet Çinar, “Istanbul’dan deprem bölgesine 80 kisilik gönüllü arama kurtarma ekibi gönderdik. Sahada çalisma yaparken saglikçi ekibimize birisi gelip kendisini doktor olarak tanitti, bize katilmak istedigini söyledi.

Kendisini beyin cerrahi olarak ve isminin de Ertugrul oldugunu söyleyen birisi Kahramanmaras’ta görev yaptigini oradan da buraya gönüllü olarak geldigini söyledi.

Biz de bize destek olacagini düsünerek ekibimize aldik. Ikinci gün biz geri döndük, beyin cerrahi oldugunu söyleyen arkadas kalmak istedigini söyledi.

Biz de müsaade ettik 5 gün boyunca sahada aktif olarak görev yaptilar. Kendisinin Istanbul’da is adamlariyla toplantisi olmasi sebebiyle dönmesi gerektigini ama ertesi günün aksami malzemelerle geri dönecegini söyledi.

Bir arkadasimla beraber yola çiktilar. Yolda gelirken bu sahis kuzenine acil para gerektigini kendisinin de yurt disi hesabi oldugu için hemen gönderemeyecegini söyleyerek arkadasimizdan 3 bin lira parayi Neda E. isimli bir hesaba aldi. Arkadasimiz burada süphelendi. Sonrasinda biz de sosyal medyadan arastirdik ve sahisla ilgili dolandirici olduguna dair süpheler bulduk. Bizim deprem bölgesinde çalisan ekiplerimizden toplam 15 bin liraya yakin para almis. Biz de bu sahsi arayip Hatay’daki ekibimize para ve ilaç yardimi verecegimizi söyledim, kendisi de oraya gidecegini ve seve seve götürecegini söyledi.

Sonra bu sahsi Ocak Il Binamiza çagirdik. Kendisiyle konustuk ve bu dolandiriciligin hastalik oldugunu ilerleyen zamanlarda da tekrar yapacagini söyledi.

Bizim emniyet güçlerinden ögrendigimize göre bu sahsin isminin ‘Neda’ oldugunu, 39 tane dolandiriciliktan suç kaydi oldugunu ögrendik. Bu sahis belki deprem bölgesindeki depremzedeleri bile dolandirmis olabilir. Ayni dolandiriciligi Izmir depreminde de yapmis bu sahis” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile