Hatay'daki Alevi Kanaat Önderinden Cumhurbaskani Erdogan'a Tesekkür

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar’in ziyaret ettigi Alevi Islam Inancini Yasatma Dernegi Onursal Baskani Nasreddin Eskiocak, telefonda görüstügü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a, "Allah’in inayeti ve sizin sayenizde bizim sorunumuz kalmayacak" dedi. ’Geçmis olsun’ dileklerini ileten Cumhurbaskani Erdogan ise, "Er veya geç bunlarin üstesinden gelecegiz" dedi.

Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler ile 6 Subat’ta merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklügündeki depremlerin vurdugu iller arasinda yer alan Hatay’daki faaliyetlerine devam ediyor. Defne ilçesi Harbiye Mahallesi’ndeki Atatürk Parki’na giden Akar, burada Türk Silahli Kuvvetleri Insani Yardim Tugayi tarafindan kurulan seyyar çamasirhane, banyo ve tuvalet ile firin ve mutfagin faaliyetlerine iliskin bilgi aldi, talimat verdi.

Bir ögünde 10 bin kisilik yemek kapasitesine sahip mutfak ile 15 bin ekmek üretim kapasitesine sahip firinda incelemelerde bulunan Akar, depremzedelere yapilan yemek dagitimini takip etti, vatandaslarin taleplerini dinledi. Mehmetçigin desteginden dolayi tesekkür eden depremzedeler, "Allah devletimize zeval vermesin", "Allah sizleri basimizdan eksik etmesin" ifadelerini kullandi.

Daha sonra Milli Egitim Bakanligi ve Milli Savunma Bakanligi koordinasyonunda kurulan Mehmetçik Okulunu ziyaret eden Akar, yetkililerden çalismalara iliskin bilgi aldi. Anaokulundan üniversiteye hazirlik kurslarina kadar her seviyede egitimin verildigi okulda 966 ögrencinin egitim gördügü belirtildi. Çocuklarla da yakindan ilgilenen Akar, oyuncak hediye etti.

Cumhurbaskani Erdogan ile telefon görüsmesi

Bakan Akar daha sonra bölgenin kanaat önderlerinden Alevi Islam Inancini Yasatma Dernegi Onursal Baskani Nasreddin Eskiocak’a da geçmis olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaretinden dolayi Bakan Akar’a tesekkür eden Eskiocak, "Hükümetimiz her seyi aninda yapiyor. Sayenizde yaralarimiz kisa sürede sarilacak. Yüce Allah yaptiklarinizdan dolayi sizleri muvaffak etsin. Bu ülke ugruna canimizi feda etmeye haziriz" diye konustu.

Bakan Akar da, "Yaralari sarmak, milletimize hizmet etmek boynumuzun borcu. Bunun için basta Sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere bütün bakanliklar, kurum kuruluslar, devletimiz, milletimiz bütün 85 milyon ayakta. Ilk günden itibaren asil milletimizle birlikte omuz omuza çalisarak tek yumruk, tek yürek olarak insallah tüm bu sikintilarin üstesinden gelecegiz. Çalismalarda epey mesafe kat ettik. Devlet tüm imkanlarini deprem bölgesinde seferber etti. Kederde, kivançta biriz beraberiz. Birligimizi, beraberligimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecek. 85 milyon bir ve beraberiz" ifadelerini kullandi.

Daha sonra Akar’in telefonundan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile görüsen Eskiocak, saygilarini ileterek, "Milli Savunma Bakani, Genelkurmay Baskani bizimle olduktan sonra Allah’in inayeti, sizin sayenizde bizim sorunumuz kalmayacak. Cenab-i Allah sizi muvaffak etsin. Allah sizi, tüm milletimizi, ülkemizi korusun" diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan da geçmis olsun dileklerini ifade ederek, "Basimiz sag olsun, geçmis olsun. Er veya geç bunlarin üstesinden gelecegiz" dedi.



Katar-Türkiye Kardeslik Konteyner Kenti

Milli Savunma Bakani Akar beraberindeki Genelkurmay Baskani Orgeneral Güler ile kurulumu devam eden "Katar-Türkiye Kardeslik Konteyner Kenti"nde de incelemelerde bulundu. Akar, 2 bin kisilik konteyner kentin kurulum çalismalarina iliskin bilgi aldi, isçilerle sohbet ederek çalismalarindan dolayi tesekkür etti. Kurulumu devam eden konteynerlerin içinde yatak, dus ve tuvalet bulunuyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile