Hatay'daki 'Kuduz' Karantinası

Hatay'daki 'Kuduz' Karantinası

Hatay'ın İskenderun İlçe Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Fevzi Özkan, toplayarak karantinaya aldıkları sahipsiz köpek ve kedilere kuduz aşısı yapıldığını bildirdi.

Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, İskenderun Belediyesi veteriner birimine bağlı ekibin, 24 Mayıs'ta Numune Mahallesi'nde saldırgan tavırlarından şüphelendiği köpeğin, belediyeye ait hayvan barınağında karantinaya alındığını belirtti.

Köpeğin telef olması üzerine durumun İskenderun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürülüğüne bildirildiğini aktaran Özkan, "Laboratuvarda kuduz teşhis edilmesi üzerine İskenderun Kaymakamlığı başkanlığında İlçe Hayvan Sağlık Zabıta Komisyonu, 4 Haziran'da toplanarak gerekli yasal kararları almıştır" ifadelerini kullandı.

Bu karar doğrultusunda ilçede gerekli çalışmaların sürdürüldüğünü belirten Özkan, şunları kaydetti:

"Belediyemiz, sahipsiz köpek ve kedileri toplamakta, karantina altına almakta ve karantina sonucunda kuduz aşıları yapılmaktadır. İlçemizde sahipli köpeklerin sokaklara bırakılmaması ve mutlaka aşılanması gerekmektedir. İlçe Tarım Müdürlüğü ve İskenderun Belediyesinde ücretsiz kuduz aşısı yapılmaktadır.''

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile