Hatay'daki Orman Yanginlariyla Ilgili Tutuklu 2 Sanik Hakim Karsisina Çikti

Hatay'in Belen ilçesinde geçen yil çikan ve Iskenderun ile Arsuz ilçelerine de yayilan orman yanginlariyla ilgili tutuklanan 2 sanigin yargilanmasina baslandi.

Hatay 2. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, hakkinda "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adina suç islemek suretiyle silahli terör örgütüne üye olma" ve "orman yakmaya tesebbüs" suçlarindan 17 yil 6 aya kadar hapis istemiyle dava açilan H.D. (31) ve "örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adina suç islemek suretiyle silahli terör örgütüne üye olma" ve "kasten yangin çikarmaya tesebbüs" suçlarindan 10 yil 6 aya kadar hapsi talep edilen E.K. (31) cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Avukatlar da durusma salonunda hazir bulundu.

H.D. savunmasinda, yakalandiginda üzerinde çakmak bulundugunu ancak bunu sigara için kullandigini öne sürdü.

Terör örgütü PKK ile alakasi olmadigini savunan H.D, "Orman yanginiyla alakam yok, o gece isten çikip yürüyerek eve gidiyordum. PKK'ya hiçbir sekilde sempatim yoktur, örgütün internet üzerinden yaptigi çagridan da haberim yoktu." ifadesini kullandi.

Sanik E.K. de yakalandiginda sol el bileginde tespit edilen yanigin, çay yaparken su dökülmesi üzerine olustugunu ileri sürdü.

Görgü taniklarinin beyanlarina göre, elindeki kagidi yakarken yakalandiginin hatirlatilmasi üzerine E.K, "Yolda bir kagit parçasi gördüm, alip yakip attim. Amacim bir yeri yakmak degildi. Kagit da yerdeki bir ilaç kagidiydi." yanitini verdi.

Mahkeme heyeti, saniklarin tutukluluk hallerinin devamini kararlastirip dosyadaki bazi eksiklerin giderilmesi için durusmayi erteledi.

- Yanginlar 2 gün sürmüstü

Hatay'da geçen yil çikan orman yanginlari Belen, Iskenderun ve Aruz ilçelerinde ev ve is yerlerine de zarar vermisti, yanginlar 2 gün süren çalismalar sonucu kontrol altina alinmisti.

Yanginlarla ilgili süpheliler H.D. ve E.K. tutuklanmis, terör örgütü PKK'nin sözde gençlik yapilanmasi olarak kabul edilen "Atesin Çocuklari Inisiyatifi" yanginlari kendilerinin çikardigina yönelik sosyal medya paylasimlari yapmisti.

H.D. hakkinda 17 yil 6 aya kadar, E.K. için de 10 yil 6 aya kadar hapis cezasi istemiyle dava açilmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile