GTO'dan yapılan açıklamaya göre, Adıyaman, Antakya, Kahramanmaraş, Kilis, Osmaniye, Şanlıurfa ticaret ve sanayi odalarının 21-22 Mart'ta bir araya gelerek oluşturduğu platform, ikinci toplantısını Kahramanmaraş'ta gerçekleştirdi.
Toplantıda, turizmin geliştirilmesi amacıyla Hatay'dan Adıyaman'a uzanan bölgede "Kültür Yolu" projesinin hayata geçirilmesine karar verildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen GTO Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, bölgenin, tarihin en eski yerleşim merkezlerinden biri olduğunu belirtti.
Bölgenin ayrıca dünyaca ünlü mozaik eserler, zengin inanç ve kültür turizmi varlıkları ve zengin mutfak kültürüyle önemli bir turizm havzası oluşturduğunu vurgulayan Bartık, şunları kaydetti:
"Hatay'dan Adıyaman'a kadar uzanan coğrafyada önemli değerlerimiz var. Bu kapsamda hazırladığımız 'Kültür Yolu' adlı çalışmamızı hayata geçireceğiz. Böylece tüm bu varlıklarımızı bölgeye daha yüksek ekonomik değer olarak dönmesini hedefliyoruz. Altyapı, eğitim ve tanıtımı içeren projemizi odalarımız ve bölgeye hizmet veren İpekyolu, Doğu Akdeniz ve Karacadağ kalkınma ajansları işbirliğinde hayata geçirmek için çalışıyoruz."
- GTO'nun Suriye raporu
Bartık, GTO önderliğinde Gaziantep'teki meslek ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan "Suriyeli Misafirler" raporunun bölge odalarının katılımıyla güncellendiğini vurguladı.
Suriyeli misafirlerin büyük bölümünün platforma üye illerde bulunduğunu aktaran Bartık, "Bu sorun için ilk toplantımızda bölge olarak ortak hareket etmek gerektiği konusunda karar almıştık. Bu konuda GTO'nun konuyla ilgili daha önce ilgili makamlara sunduğu rapor iller özelinde güncellenecek, her il kendi yaşadığı sıkıntıları rapora ekleyecek" ifadelerini kullandı.
Hatay'dan Adıyaman'a 'Kültür Yolu' Projesi
Gaziantep Ticaret Odası (GTO) öncülüğünde 7 ilin katılımıyla oluşturulan "Bölgesel Kalkınmada Güçbirliği Platformu" tarafından "Kültür Yolu" projesi hazırlandı.