Hatay İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Hatay İl Koordinasyon Kurulu 4. dönem toplantısı Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz başkanlığında yapıldı.

Lekesiz, Özel İdare Toplantı Salonu'nda gerçekleşen toplantıda Hatay'da yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgiler verdi.

Toplumu layık olduğu refah seviyesine ulaştırmak için ildeki kamu yatırımları payının gittikçe artan bir seyir izlediğini ifade eden Lekesiz, şunları kaydetti:

''Eylül ayı sonu itibariyle bin 43 proje üzerinde çalışıldı. Bu projelerin toplam bedeli 2 milyar 278 milyon 845 bin TL. Bu yıl projeler için ayrılan ödenek miktarı 533 milyon 601 bin TL'dir. Eylül ayı sonu itibariyle bu ödenekten 283 milyon 290 bin TL harcama yapıldı.

Temel 7 sektörde gerçekleştirilen yatırımlara baktığımızda en çok ödeneğin 31,9 ile eğitime ayrıldığı görülmektedir. Eğitimi, yüzde 24,63 ile ulaştırma sektörü izlemektedir. Bu sektörleri yüzde 16 ile tarım, yüzde 15,47 ile diğer kamu hizmetleri takip etmektedir.''

Lekesiz, Hatay'ın dar alanda yoğun bir nüfus yaşadığını ve buna paralel olarak yol ağının güçlendirilmesinin sosyal, ekonomik alanlara daha da katkı sağlayacağını kaydetti.

30-40 yıl önce yapılan yolların artık ihtiyaca cevap veremediğinin altını çizen Lekesiz, ''Eski yollar günümüz hareketliliğinde, üretkenliğinde ihtiyacı karşılayamamaktadır. İhracat ve üretimi arttırmak istiyorsak yollarımızı tek şeritli yoldan bölünmüş yol statüsüne çevirmeliyiz'' dedi.

Lekesiz, Suriye'deki iç karışıklık nedeniyle Türkiye-Suriye arasında yapılan vize muafiyeti ile Türkiye'ye giriş yapan Suriyeli sayısının 2010 yılında 2 milyon 600 bin olduğunu ancak bu rakamın, Suriye'de şuan devam eden olayların bitmesinin ardından ilerideki günlerde ve yıllarda artacağına inandığını belirtti.

Toplantıya, vali yardımcıları, belediye başkanları, daire müdürleri ve yatırım yapan kuruluşların temsilcileri katıldı.

Muhabir: Salim Taş

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile