Hatay'in Ana Vatana Katilisinin 82'Nci Yil Dönümü Kutlandi

Hatay'in ana vatana katilisinin 82'nci yil dönümü törenle kutlandi.

Vali Vekili Aydin Tetikoglu, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Tayfun Çagan ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Adnan Özkaya'in Antakya Cumhuriyet Meydani'ndaki Atatürk Aniti'na çelenk sunmasiyla baslayan törende, saygi durusunda bulunuldu ve Istiklal Marsi okundu.

Tetikoglu, burada seref defterini imzaladiktan sonra, Hatay'in ana vatana katilisinin 82'nci yil dönümünü kutlamanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Kuvayimilliye ruhuyla hareket eden Tayfur Sökmen ve silah arkadaslarini rahmet ve minnetle andigini belirten Tetikoglu, sunlari kaydetti:

"Sizler Milli Mücadele'de ilk kursunun sikildigi vatan topragini müdafaa ederken bizlere de büyük bir sorumluluk biraktiniz. Bu milli bilinci sonsuza kadar yasatacagimizdan emin olunuz. Göstermis oldugunuz milli ve manevi mücadeleyi genç nesillere aktarmak vazifemiz olacaktir. Hatay'in ana vatana katilmasi, bir sehrin vatan topragina dahil olma arzusunu ve bu ugurda gösterilen sonsuz çabayi ifade ederken bizlere de kararliligin ve mücadelenin nasil olmasi gerektigini göstermistir. "

Daha sonra Antakya Sehitligi'nde devam eden programda, Vali Vekili Tetikoglu ve beraberindekiler kabirlere karanfil birakti.

Sehitler için Kur'an-i Kerim okunmasi ve dualar edilmesiyle program tamamlandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile