Hatay Valisi Lekesiz Açıklaması

Hatay Valisi Mehmet Celalittin Lekesiz, kentin, insanlığın ortak hafızasını oluşturan önemli merkezlerden bir tanesi olduğunu söyledi.

Restore edilerek butik otele dönüştürülen eski Antakya evinin açılışında konuşan Lekesiz, tarihi evlerin insan kimliğin bir parçası olduğunu belirtti.

Lekesiz, bu tür restore çalışmalarıyla tarihin ayağa kaldırılmasının, yaşadığımız kentin değerlerinin farkına varmakta etkili olduğunu kaydetti.

Şimdiye kadar birçok eski Antakya evinin restorasyonunu gerçekleştirdeklerini ifade eden Lekesiz, Medeniyetler Evi, Tıbbi Aromatik Müzesi ve Valilik Misafirhanesi gibi çalışmaların yanı sıra tarihi Uzun Çarşı'da bulunan Kurşunlu Han'ın da restoresini başlayacaklarını ve topluma kazandıracaklarını işaret etti.
Butik otel sahibi Bedi Çankaya ise restore ettikleri eski Antakya eviyle kentin tarihinin iç içe olduğu bir mekanı halkın hizmetine sunduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Lekesiz ve toplantıya katılan Antakya Sanayi ve Ticaret Odası (ATSO) Başkan Hikmet Çinçin ve İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Selim Harbiyeli butik oteli gezdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile