Hatay Valisi Lekesiz Dereceye Giren Öğrencilere Ödüllerini Verdi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca kadın istihdamını destekleme operasyonu kapsamında düzenlenen ''Annemin de İşi Olsun'' konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz tarafından verildi.

Lekesiz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlen ödül töreninde yaptığı konuşmada, il genelinde ödül alan öğrencileri, anne, babalarını ve öğretmenlerini tebrik etti.

Hatay'ın toplam nüfusunun 1 buçuk milyon, olduğunu belirten Lekesiz, bu nüfusun da çok dinamik bir yapıda dar alanda yaşadığını kaydetti.

Kilometre kare başına düşen nüfus yoğunluğu açısından, 2011 yılı sonu itibarıyla Hatay'ın Türkiye'nin en yoğun 4'üncü ili olduğunu ifade eden Lekesiz "Ekonomimizin olumsuz etkilendiği Suriye krizine rağmen Hatay'ın geçen seneki ihracatı yaklaşık 2 milyar 100 milyondu. Bundan 25 sene öncesindeki Türkiye'nin toplamının yaptığı ihracatın iki katını şimdi Hatay tek başına yapıyor. Bu yaptığı ihracat kapasitesiyle Hatay 81 il içerisinde ihracatta 9'uncu sırada. Konya'dan, Adana'dan, Kayseri'den, İçel'den, Samsun'dan, Trabzon'dan ve benzeri illerden fazla ihracat yapıyor. Hatay vergi sıralamasında da bu illerden önde. İlimizin ülke ekonomisine yaptığı çok ciddi katkıları var. Çok daha fazlasının yapabilme potansiyelini de bünyesinde taşıyor" diye konuştu.

Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ahmet Bulanık da yarışmayla amaçlarının Türkiye'deki kadın istihdamıyla ilgili kamuoyunun dikkatini çekmek, öğrencilerin bu konuda hassasiyetini, duyarlılığını ölçmek olduğunu söyledi.

Toplantıda Bulanık, Hatay İş Gücü Piyasası İhtiyaç Sonuçları'nı yaptığı sunumla değerlendirdi.

Törende Lekesiz, öğrencilere meslek seçiminde destek olmak amacıyla hazırlanan "İŞKUR Meslek Seçimine Destek Dergisi'ni pilot olarak seçilen okul müdürlerine verdi.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek, kurum ve okul müdürleri katıldı.

Muhabir: Emin Sansar

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile