Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Açıklama Yaptı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, ''Hataylılar ne Hatay'ın ne Türkiye'nin dostu olmayan karanlık ellerin oyununa gelmeyecek ve kardeşlik iklimini bozmayacaktır'' dedi.

TOSYÖV Hatay Destekleme Derneği'nin düzenlediği etkinliğine katılan Vali Lekesiz, AA muhabirinin, bazı gazetelerdeki ''terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'la fotoğrafları yayımlanan ve aynı zamanda 'Acilciler grubu'nun lideri olduğu öne sürülen Mihraç Ural'ın Hatay'a geldiği ve burada bazı kişilerle kentte karışıklık çıkarmak için toplantı yaptığı'' iddialarını hatırlatması üzerine Suriyelilerin Hatay'da geçici olarak insani gerekçelerle misafir edildiklerini söyledi.

Suriyelilerin sadece Hatay'da değil Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Kahramanmaraş ve Osmaniye'de de bulunduğuna dikkati çeken Lekesiz, şöyle konuştu:

''Ancak aşağı yukarı 1 aydır yoğunlaşan, bunların neredeyse tamamına yakını asılsız iddia ve söylentilerin ilimizde yaygınlaşıyor olması çok düşündürücü. Bizler bunların sistematik bir şekilde belirli bir merkezden gerçekleştirildiğini biliyor ve değerlendiriyoruz.''

Vali Lekesiz, Hatay'ın yüzyıllardır farklılıkları uyum içerisinde yaşatabilme becerisini, kabiliyetini, kapasitesini göstermiş, sergileyebilmiş özel yerlerden bir tanesi olduğunu kaydetti.

''Hatay ve Hataylılar farklılıkların zenginlik olduğuna inanıyorlar'' diyen Lekesiz, şöyle devam etti:

''Bu zenginliklerin, farklılıkların, zenginliğimiz ve enerji kaynağımız olduğunu değerlendiriyoruz. Ancak son zamanlarda belirli bir merkez, bazı karanlık eller, bu zenginlik kaynağımız, enerji kaynağımız olan farklılıklarımızla, sinir uçlarıyla oynayarak Hatay insanını kışkırtıp birbirine düşürmek istiyor. Şunun altını çizerek vurgulamak ve belirtmek isterim ki, Hataylılar ne Hatay'ın ne Türkiye'nin dostu olmayan bu karanlık ellerin oyununa gelmeyecek ve kardeşlik iklimini bozmayacaktır.''

Muhabir: Selim Taş / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: A. Fatih Tekcan
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile