Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz Açıklama Yaptı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, mevsimlik tarım işçilerinin kalacağı konteynerlerde mutfak, lavabo ve banyonun yer aldığını belirtti.

Lekesiz, Kırıkhan Kaymakamı Fecri Fikret Çelik'le birlikte, Kırıkhan ilçesinde yapılan mevsimlik tarım işçilerinin kalacağı konteynerlerde incelemelerde bulundu.

Kırıkhan'da farklı noktalara yapılan 83 konteynerin hazır hale geldiğini ifade eden Lekesiz, artık mevsimlik tarım işçilerinin çadır yerine buralarda kalacağını söyledi.

Konteynerlerde mevsimlik tarım işçilerinin barınmasının yanı sıra 3'ünün okul öncesi eğitim, 3'ünün ise çamaşırhane olarak kullanılacağını vurgulayan Lekesiz, şöyle devam etti:

''Konteynerlerin yapımı için toplam 1 milyon lira harcandı. İki yıl önce bir karar aldık. Yalnız ilimizde değil, ülke genelinde mevsimlik işçilerin açık arazide yaşadığı şartların zorluğunu görüp, diğer taraftan da özellikle okul çağındaki çocukları göz önüne alarak, işçilerin kalacağı yerlerin daha insani, medeni standartlarda olabilmesi için ülke genelinde bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda ilimizde de proje hazırladık. Uzun süren çalışmanın ardından da mevsimlik tarım işçilerimizin kalacağı konteynerler hazır hale geldi. Mevsimlik tarım işçilerinin kalacağı konteynerlerde banyo, lavabo ve mutfak yer alıyor.''

Muhabir: Hatay

Yayıncı: İsmihan Özgüven
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile