Hatay Valisi Topaca Açıklaması

Hatay Valisi Ercan Topaca, Hatay'ın Türkiye ekonomisi içerisinde ilk 10'da yer aldığını belirtti.

Vali Topaca, Hatay Genç İş Adamları Derneği (HAGİAD) tarafından gerçekleştirilen gala yemeğinde, devlet organizmanın insanın var olduğu her alanı düzenleyen bir sistem olduğunu söyledi.

Devletin iş adamının önüne açacak şekilde organize olması, çalışması ve karar alması gerektiğine vurgu yapan Topaca, iş adamlarının üzerindeki yükünü azaltarak ülke gelişimine katkı sağlamalarının önemli olduğunu kaydetti.

Hatay'ın çok büyük potansiyelde bir il olduğunu aktaran Topaca, şunları kaydetti:
"İçinde bulunduğumuz zaman diliminde güney komşumuzdaki iç savaş dolayısıyla belli sıkıntıları yaşayan bir iliz. Ama bu demek değildir ki bu sıkıntılar sürüp gidecek. O sorunlar da belli oranlarda önümüzdeki dönemlerde çözülecektir. Orada da devlet otoritesi kurulacaktır. Kurulduğu zaman da bizim Hatayımızın potansiyeli, bugünün çok üstüne çıkacaktır. Şuan Türkiye ekonomisi içerisinde ilk 10'un içerisindeyiz. Bu barıştan sonra Hatayımızın, Türkiye'de ilk beş büyük il ekonomisi içine girmesi için hiçbir engel yok. Güney komşularımıza yakın illerin başında geliyoruz ve ticareti bilen bir ilde yaşıyoruz. Bu durumun büyük avantajı var. Suriye'nin imarını, inşasını, ihyasını bizler yapacağız. Bizim için bu krizin aynı zamanda fırsatlar getirdiğinin farkında olmamız lazım."
Düzenlenen gala yemeğine, 121. Jandarma Er Eğitim Alay Komutanı ve Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Erdem Özcan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Güney ve Güneydoğu Genç İş Adamları Federasyonu (GİAF) Başkanı Abdülkadir Akboz ve çok sayıda iş adamı katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile