Hatayli Tir Soförü Askini 2 Bin 216 Km Uzakliktaki Ukrayna'da Buldu

Hatayli Tir Soförü Askini 2 Bin 216 Km Uzakliktaki Ukrayna'da Buldu

Hatay’in Reyhanli ilçesinde yasayan tir soförü Fevzi Kalkan, aradigi aski 2 bin 216 km ötedeki Ukraynali Anastasia Kvasha’nda buldu. Ilk görüste asik olan çift, depremin vurdugu Hatay’da dünya evine girdi.

Hatay’in Reyhanli ilçesinde yasayan ve tir soförü olan 29 yasindaki Fevzi Kalkan, askini meslegi icabi siklikla gittigi ülke sinirlari disinda buldu. Tir soförü Kalkan, 2021 yilinda Ukrayna’da tanistigi 30 yasindaki Anastasia Kvasha’ya ilk görüste asik oldu. Ukrayna’nin Odessa kentinde terzilik yapan Kvasha’da gönlünü Hatayli Kalkan’a kaptirdi. Askin sinir tanimadigina inanan Kalkan ve Ukraynali Kvasha, 2 bin 216 km mesafeyi hiçe sayarak gönül iliskisi yasamaya basladi.

Ailelerinde tanistigi iliskide çift, evlenme karari aldi. Ukraynali gelini ailesinden istemek için Ukrayna’ya giden Kalkan ailesi, tercüman ve resimler sayesinde kiz isteme merasimini gerçeklestirdi. Türkiye ve Hatay’i çok seven Anastasia, Müslüman oldu ve Hatay’a yerlesme karari aldi. Ukraynali gelin Kvasha ve Hatayli tir soförü Kalkan, Antakya ilçesinde bulunan konteyner evlendirme dairesinde evlenerek resmi olarak hayatlarini birlestirdiler.

“Kiz isteme merasiminde tercüman sayesinde anlastik”

Aradigi aski 2 bin 216 kilometrede bulan Fevzi Kalkan, “Ukrayna’ya gitmistim, gezmek için sehrin merkezine gittim. Alisveris yapmak için markete gittim. Markette esimi Anastasia gördüm. Aylar yillar geçti. Aileler tanisti. Biz de evlilik yoluna girdik. Kiz isteme merasiminde tercüman sayesinde anlastik. Kendi geleneklerimizi anlattim. Ben uzun zamandir orada çalistigim için onlarin geleneklerini biliyorum” dedi.



“Türkiye ve Hatay çok güzel evlendikten sonra da burada kalmak istiyorum ve burada yasamak istiyorum”

Ukraynali gelin Anastasia Kvasha, Hatay’in ve Türkiye’nin çok güzel oldugunu söyleyerek “Türkiye ve Hatay çok güzel evlendikten sonra da burada kalmak istiyorum ve burada yasamak istiyorum. Onu markette gördügümde etkilendim” seklinde konustu.

Bir çok ülkeden Hatay’a gelen damat ve gelin adaylarinin nikahlarini kiydigini belirten nikah memuru Niyazi Yalçin, “Biz Antakya’da oldugumuz için burasi çok milleti barindiran bir kent. Farkli insalari gördügümüzde daha mutlu oluyoruz. Ben yabanci evliliklerine tamamen açigim ve daha çok olmasini isterim. Suana kadar; Ukrayna, Rusya, Hirvatistan, Sirbistan, Almanya, Macaristan, Azerbaycan, Fas, Misir ve birçok ülkeden bireylerin nikahlarini kiydim” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile