Hattuşa İsmi Meclise Geliyor

Hattuşa İsmi Meclise Geliyor

Dünyanın en büyük uygarlıkları arasında yer alan Hitit medeniyetine Çorum’un Boğazkale’nin isminin “Hattuşa” olarak değiştirilmesi için çalışmalar sürüyor.


AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, geçtiğimiz yıl Boğazkale’nin isminin Hattuşa olarak değiştirilmesi için düzenleme girişiminde bulunulmuştu. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ile de görüşen milletvekili Uslu, isim değişikliği konusunda destek istedi.

İsim değişikliği konusunda Çorum Valiliği de bir çalışma başlattı. Bu kapsamda Çorum Valisi Sabri Başköy, ilçenin adının değiştirilmesi için İl Genel Meclisi’ne isim değişikliği konusunda önerge hazırladı. Önergenin İl Genel Meclisi’nin Mart ayındaki meclis toplantısında gündeme alınarak görüşüleceği öğrenildi. İsim değişikliği gerçekleştiği taktirde Hattuşa 3700 yıl önceki ismine tekrar kavuşacak.

AK Parti Çorum milletvekili Salim Uslu, “Daha önce Boğazköy olan, adı tarihi olarak bir anlam ve önem taşımayan Boğazkale ilçemizin isminin “Hattuşa” olarak değiştirilmesini daha önce gündeme getirmiştik. Literatüre uygunluk ve tüm dünya tarafından bilinirlik açısından “Hattuşa” isminin verilmesini önemsiyoruz. Çünkü tüm dünya Hattuşa’nın neresi olduğunu, Boğazkale’nin ne ve nerede olduğundan daha iyi biliyor. ” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile