Hava Degisimleri Nedeniyle Grip Vakalari Artti, Servisler Doldu

Hava Degisimleri Nedeniyle Grip Vakalari Artti, Servisler Doldu

Trabzon’da havalarin son günlerde bir sicak bir serin seyretmesi ile birlikte gribal enfeksiyonlarin artis gösterdigi ve geçtigimiz yil Eylül ayindan beri aktif olan grip salginin sürdügü belirtildi.

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tip Fakültesi Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastaliklari ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dali Baskani Prof. Dr. Gürdal Yilmaz, “Influenza salgini bir türlü bitmedi; Eylül ayinda baslayan salgin halen devam etmekte” dedi.

Bugünlerde havalarin degiskenlik göstermesi ile enfeksiyonlarin da arttirdigini kaydeden Yilmaz, “Hava degisimleri zamani enfeksiyonlarin en yogun oldugu zamanlardir. Su anda hava degisimi zamani oldugu için enfeksiyon hastaliklari servisinde yer bulamiyoruz. Bu degisim ile birlikte her türlü enfeksiyon karsimiza çikiyor. Influenza salgini bir türlü bitmedi; Eylül ayinda baslayan salgin halen devam etmekte. Yazin insallah olmayacagini düsünüyoruz. Koronavirüs kisin da vardi ancak Influenza’nin altinda kaldi. Influenza daha ön planda karsimiza çikti. Koronavirüs’ü yine görecegiz ancak daha az karsilasacagiz diye düsünüyorum. Hijyen kurallarina uyulmasi gerekiyor, hasta olan kisi ile temasta bulunmamak gerekiyor, hasta olan kisinin maske kullanmasi gerekiyor. Artik dünya çok küçüldü seyahatlerin kolaylasmasi ile birlikte. Hemen her yerde insan olabiliyor. Türkiye’den Çin’e giden de var, Çin’den Türkiye’ye gelenler de. Virüs çok kolaylikla yayilabiliyor. Dünya genelinde degisik virüsler ile karsi karsiya kalinabiliyor ama toplum içinde belli bir bagisiklik olustugu için önceki kadar yayilmiyor, yayilanlar da o seviyede azaliyor ve kayboluyor” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile