Hava Kirliliği İle Mücadele Devam Ediyor

Siirt Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, bir duyuru yayınlayarak hava kirliliğinin önüne geçmek için kış döneminde kullanılacak yakıtlarla ilgili açıklamada bulundu.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü kent merkezinde hava kirliliğinin önlenmesi ve vatandaşların olumsuz yönde etkilenmemesi için kış döneminde kullanılacak yakıtlarla ilgili bir duyuru yayınladı. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yapılan duyuru şöyle:
"Hava Kirliliği yönünden 1. derece kirli İller arasında bulunan İlimiz merkezinde 2010-2011 kış döneminde yakılabilecek katı yakıtlarla (kömür) ilgili alınan İl Mahalli Çevre Kurulu Kararı'na göre; istenen standartlara sahip olan ve torbaların üzerinde '1. Derece Kirli İllerde Yakılabilir' ibaresi bulunan, uygunluk belgesi olan kömürlerin kullanılması gerekmektedir. Belirtilen standartlara sahip olmayan, torbaları üzerinde yazı bulunmayan, özellikleri belli olmayan, kalitesiz kömürlerin kullanılması
yasaktır. Belirtilen standartların dışındaki kalitesiz kömürleri kullananlar hakkında 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 20. maddesi c bendi uyarınca yasal işlem yapılacak olup, apartmanlarda her daire başına, ferdi konutlarda her bağımsız bölüm başına 395 TL cezai işlem uygulanarak, kaçak kömüre el konulacaktır. Cezai sorumluluk toplu konutlarda yöneticiye, ferdi konutlarda ise konutu kullanana ait olduğu, hava kirliliği oluşmaması için denetim ve kontrollerin aralıksız süreceği belirtilmiştir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile