Hava Ulaşımına Kar Engeli

Hava Ulaşımına Kar Engeli

Türkiye`yi etkisi altına alan kar yağışı hava trafiğini felç etti.

  Atatürk Havalimanı`nda birçok uçuş iptal edilirken , birçoğunda da gecikmeler yaşanıyor . Bazı uçaklarda başka alanlara yönlendirildi .

İstanbul Atatürk Havalimanı`nda Devlet Hava Meydanı İşletmesi ( DHMİ ) ekipleri tarafından gece ve gündüz pistte buzlanma tehlikesine karşı çalışma yapılıyor . Gece 03 . 00`dan beri 40 kişilik ekiple pistlerde kar çalışması yaptıklarını söyleyen DHMİ Baş Müdürü Celal Özuğur , " 40 kişilik karla mücadele ekiplerimiz 17 tane karla mücadele aracı ve yardımcı araçlarla apron ve pistlerde kar kürüme ve temizleme çalışması yaptık . Sabaha kadar çalışmalarımız devam etti . Geceden beri iki pistimiz açık . Şu anda da üçpistimizin tamamı açık . Şu anda iniş ve kalkışlarla havalimanın kar temizleme çalışmalarından dolayı bir sıkıntısı yok . Pistleri devamlı açık tutmaya çalışıyoruz . Pistleri temizledikten sonra frenleme araçlarımız piste girerek sürekli frenleme ölçümleri alıyor . Frenleme değerlerinde de bir sıkıntı yok , gayet iyi durumda " dedi

Özuğur gazetecilerin , " Seferlerde iptaller var , bunun sebebi nedir? " sorusuna ise , " Gördüğünüz gibi arkamızda uçaklara de-icing yapılıyor . De-icing bir süreç istiyor . Bir de havalimanımızda yoğun trafik olduğu için pist çıkışlarında uçaklar 15 dakika yol alıyor . Bu işlemler sırasında aynı zamanda pist de temizleniyor . Bu yüzden gecikmeler oluyor . Çünkü bir piste girdiğimizde bir baştan bir başa gitmek 15 dakika sürüyor . Pistlere de buzlanmaya karşı de-icing uyguluyoruz . Ardından da frenleme değerlerinialıp kullanıma sunuyoruz . Şu anda arkamızda gördüğünüz gibi üç pistimiz de açık . İniş kalkışlarda bir sorun yok . Görü mesafesi de şu an 800 metre . Ancak bazen aşağı düşse bile pistimizin bir tanesi cat-3 olduğu için bir sorun olmuyor . Pistlerimiz hiç kapanmadı . Ancak temizlik yaparken , araçların pistlere girmesi ve çıkması sırasında gecikmeler şanmış olabilir " şeklinde karşılık verdi .

Bu arada Atatürk Havalimanı`nda gecikme ve iptaller de artıyor . THY`nin iç hatlarda Sivas , Konya , Bodrum , Sinop , Kahramanmaraş , Nevşehir , Trabzon , Ağrı , Ankara , Batman , İzmir , Hatay , Gaziantep , Kayseri , Dalaman seferleri iptal olurken , Dış Hatlarda ise Birmingham , Sofya , Stockholm , Kişinev , Zagrep , Göteborg , Lyon , Paris , Bakü , Brüksel , Simferepol , Selanik , Kahire , Riga , Kahire , Touluse , Budapeşte , Cenova , Hamburg , Lviv , Milano , LubLiyana , Tel Aviv , Priştine , Üsküp , Belgrad , Beyrut , Barcelona , Tiran , Cenevre , Nice , Batum , Helsinki , Nurnberg seferleri iptal edildi

Ayrıca THY`ın Atatürk Havalimanına inmesi gereken Lagos ve Kayseri , diğer havayolu şirketlerinin üç seferi de İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı`na yönlendirildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile