Havaalanında 'Popülizm' Uyarısı

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Ulaştırma Bakanlığı'nca kente yapılması planlanan; 'Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın Adana cephesinde engellenmesine yönelik girişimlere sert tepki gösterdi ve her iki kentin iş dünyasının popülist yaklaşımlardan uzak durmasını istedi

Mersin Genç İşadamları Derneği (MEGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Alper Gürsoy, Ulaştırma Bakanlığı'nca kente yapılması planlanan; 'Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın Adana cephesinde engellenmesine yönelik girişimlere sert tepki gösterdi ve her iki kentin iş dünyasının popülist yaklaşımlardan uzak durmasını istedi.
Gürsoy, uluslararası ölçekte hizmet vermesi planlanan havaalanı ile ilgili olarak Adana'da çeşitli kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütünün yanı sıra iş dünyasından yapılan açıklamaları; 'talihsizlik' olarak nitelendirdi. Adana iş dünyasının, Ulaştırma Bakanlığı'nca Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı Yenice beldesinde yer alan Kargılı'ya yapılacağı açıklanan 'Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın sadece Mersin'e değil, Çukurova ve hinterlandına büyük katkılar sağlayacağının altını çizen Gürsoy, bu durumdan en çok faydalanacak kentinde Adana olduğunu savundu. Projenin hayata geçirilmesine engel olma çabalarının, iş dünyasının mantık sınırlarını zorladığı uyarısında bulunan Gürsoy, Adana ile Mersin'in her zaman bir elmanın iki eşit parçası olduğunu hatırlattı.
Alper Gürsoy, "Adana-Mersin ilişkisine; dolayısıyla da bölgenin gücünü zayıflatmaya yönelik bu sorumsuz açıklamalara 'Dur' denilmeli. Bu tür popülist açıklamalar her iki kente, dolayısıyla da bölgenin ortak kalkınmasına zarar veriyor. Kendi kentlerimizi ön plana çıkaran açıklamalardan ziyade bölgenin kalkınmasını, güçbirliğini ön plana çıkaracak açıklamalarda bulunmamız gerekiyor. Bu konuda gerekli çalışmaların bir an evvel yapılarak; 'bölgesel' bir çalışmanın hayata geçirilmesinin bir zorunluluk olduğunu düşünüyoruz. Adana ve Mersin'i ayrı değerlendirmek; günümüz şartlarında mümkün olmadığı gibi her iki ilin birlikte hareket etmesinin bölgeye büyük kazanç getireceği gerçeği artık görülmelidir" diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile