Havacılıkta Kurumsal İş Birliği

Büyükşehir Belediyesi ile Uludağ Üniversitesi (UÜ) arasında havacılığa yönelik imalatların Bursa’da yapılmasına ilişkin protokol imzalandı.

Belediye Başkanlığındaki törende protokole imzalar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafından atıldı.

Törende konuşan Altepe, gelişen ve büyüyen Bursa’da yeni bir hamle daha gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Hava araçlarının üretiminde kenti dünyada bir adım daha öne taşıyacak girişimlere UÜ ile resmen başladıklarını vurgulayan Altepe, "İnşallah aldığımız bu karar, sanayimiz, Bursamız ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurur. Uzay ve havacılığa yönelik her türlü çalışmayı raylı sistem araçlarında olduğu gibi adım adım gerçekleştireceğiz. Hava araçlarının üretimi için tesislerin kurulması, pistlerin oluşturulması ve son kontrol istasyonları ajandamızdaki çalışmalarımız arasında bulunuyor" dedi.

Ulcay ise Bursa’nın ihracatta olduğu gibi gayrisafi milli hasılada da ikinci olduğunu anlatarak, bu sıranın yine havacılık gibi eşdeğer girişimlerle perçinleşmesi gerektiğini kaydetti.

Türkiye’nin 2023 hedeflerini hatırlatan Ulcay, "Bizler de üniversite olarak taşıdığımız sorumluluk gereği şehrimizin ve ülkemizin hedeflerine katkı koymak adına bu girişime ortak oluyoruz. Çorbada önemli bir tuzumuzun olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile