Havada Kalma Süresi Dolan Uçak, Üniversiteye Hibe Edildi

Uluslararası taşımacılık şirketlerinden FedEx Corp'un bağlı kuruluşu FedEx Express'in filosunda bulunan ve havada kalma süresi tamamlanan bir Boeing 727-200F model uçak, eğitimlerde kullanılması amacıyla Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesine bağışlandı.

Son uçuşunda ABD'nin Newark kentinden yola çıkarılıp Eskişehir'e getirilen kargo uçağı, bir süre selamlama gösterisi yaptı. Uçak, üniversiteye ait iki itfaiye aracının karşılıklı su püskürtmesiyle yaptığı gösterinin ardından AÜ Havaalanı'na indirildi.
Boeing 727-200F model hava aracından inen FedEx Express Uçak Tedarik ve Satışı Yönetici Direktörü David Sutton, AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından karşılandı.
Gündoğan, klasik müzik dinletisi ve halk oyunu gösterisiyle başlayan törende yaptığı konuşmada, kendileri için önemli bir güne ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

AÜ'nün, yaklaşık 30 yıldır havacılık eğitimi veren bir kurum olduğunu belirten Gündoğan, şöyle devam etti:
"Bu 30 yıl içinde Türkiye'de havacılık sektörünün her kademesinde, kaptan pilotundan hostesine varana kadar havacılık sektörüne eleman yetiştirmiş üniversitedir. İnşallah bundan sonra çok daha fazla eleman yetiştirecek potansiyel ve kapasiteye sahip bir üniversite. Tabii ki eğitim, dünyada en önemli, getirisi en yüksek yatırım aslında. Tabii ki yapılan bu yatırım, ülkemize inşallah en kısa sürede insan kaynağı olarak geri dönecek. Bundan sonra da AÜ, Türk havacılık sektörüne çok daha büyük katkılar sağlayacaktır."
Sutton ise FedEx'in, filosunda bulunan Boeing 727-200F tipi uçakları bir süre önce emekli etmeye başladığını anlattı.
Bu uçakların, havacılıkla ilgili teknik okul ve müzelerle kolluk kuvvetleri ve özel olağanüstü durum eğitimleri için havalimanlarının yangın bölümlerine hibe edildiğini dile getiren Sutton, şöyle konuştu:
"Bu kargo uçaklarının bağışlanması sadece havacılık eğitim ve öğretimi için değil aynı zamanda her emekli olan uçağın FedEx'in küresel filosuna yeni bir uçak katılabilmesi için fırsat yaratması nedeniyle de önem arz ediyor. Bu sayede belli bir yaşı doldurmuş uçaklarımızı firmanın filo modernizasyonu programı çerçevesinde yakıt tüketimi açısından daha verimli kargo uçaklarıyla yeniliyoruz. Kendi evimiz saydığımız topluma önemli bir paketi, bu durumda bir uçağı teslim etmekten onur duyarız. Aynı şekilde bu kurumdaki teknik eğitim programı için önemli bir araç olacak bu uçağı hibe etmekten gurur duyarız."
Daha sonra Sutton ve Gündoğan, devir-teslim protokolünü imzaladı.
İmza töreninin ardından Sutton, Gündoğan'a, hibe ettikleri Boeing 727 uçağın maketini hediye etti. Gündoğan da Sutton'a, camdan yapılmış bir maket uçaktan oluşan plaketi hediye etti.
Tören, uçağın bağışlanması ve Eskişehir'e getirilmesinde katkısı bulunan iş adamı Hayrettin Yağız ve diğer kişilere plaketlerinin takdimiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile