Havalarin Sogumasiyla Yün Ve Termal Içliklere Ragbet Artti

Havalarin Sogumasiyla Yün Ve Termal Içliklere Ragbet Artti

Konya’da havalarin sogumasiyla birlikte vatandaslar, soguklardan korunmak için içliklere yöneldi. Son yillarda gençlerin de termal ürünleri kullanmaya basladigini söyleyen içlik saticilari, saglik açisindan pamuk ve yün ürünleri tavsiye ediyor.

Konya’da hava sicakliklarinin düsmesinin ardindan vatandaslar soguktan korunmanin yollarini ariyor. Kimileri üsümemek için kat kat giyinirken, kimileri de çözümü yün, termal ve örgü içliklerde buluyor. Kis mevsiminin vazgeçilmezlerinden birisi olarak görülen içlikler, giyenlerin içini isitiyor.

"Dogal ve ter emme özelligi oldugundan dolayi tercih ediliyor"

Konya’da 20 yildir tarihi Bedesten Çarsisi’nda içlik satisi yapan Veli Bora, soguklarin artmasiyla içlik satislarinda artis oldugunu ifade etti.

Bora, "Havalarin sogumasiyla birlikte yün içliklere talepler artti. Havalarin daha da sogumasiyla birlikte termal içliklerimize taleplerin artmasini bekliyoruz. Müsterilerimizin talepleri suan yün içliklere oluyor, dogal ve ter emme özelligi oldugundan dolayi tercih ediliyor. Bunlarin yaninda ince olan ve kalin olanlari var. Ikisi de tercih ediliyor ama gençler genellikle termal içlikleri seçiyorlar, askerlerimiz de ayni sekilde termal ürünlere yöneliyorlar. Bunlarin yaninda orlon olan içlikler ve tayt seklindeki içlikler var. Tavsan yünü olan içliklerimiz var terleme noktasinda dogal olan bir üründür" dedi.



"Bronsit, zatürre ve aslim hastasi olanlar kullaniyor"

Kis aylarinda kullanilan içliklerin birçok hastaliga faydasi oldugunu aktaran Veli Bora, "Yünün avantaji; yün, vücuttaki teri emiyor ve disari veriyor. Genellikle bronsit, zatürre ve aslim hastasi olanlar kullaniyor ve onlar genellikle bu ürünleri tercih ediyor. Termalin avantaji ise vücut isisini disariya birakmiyor. Normal çamasir üzerinden kullanilir" seklinde konustu.

Son olarak fiyatlari siralayan Bora, "Termallerin fiyatlari 100 lira civarinda basliyor, 200 ve 250 lira bandinda degisiyor. Yünlerin fiyatlarina baktigimiz zaman yün oranina göre degisiyor. Yüzde 50 civarinda yün olanlar 150 lira civarinda, yüzde 75 civarinda olanlar ise 200 lira civarinda. Tavsan yünü ürünlerimiz ise 550 lira civarinda fiyatlari degisiyor" diye konustu.



"Eskiden giyilen bu ürünleri simdi kesinlikle saglik için giymemiz lazim"

Soguga karsi yün ve termal içlik alan Ihsan Yildiz, "Naylonlari giydikçe biz de eskiyoruz. Yün giyecegiz ki saglikli olalim. Zaten yasantimiz simdiki zamanlarda hep apartmanlarda. Yaslilarimiz giyerdi eskiden korseleri, yün ürünleri gülerdik ama simdi herkesin giymesi gerekiyor. Kerpiç yapilardan beton yapilara geçtigimiz için herkes üsüyor. Simdi eskiden giyilen bu ürünleri kesinlikle saglik için giymemiz lazim ki, sagligimiza kavusalim. Çocuklarimiza da aliyoruz. Yün atlet ve termal taytlardan aliyoruz. Kendimize bakmamiz gerekiyor" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile