HAVELSAN Dünyanin Ilk 100 Firmasi Arasinda Kalmak Istiyor

HAVELSAN Dünyanin Ilk 100 Firmasi Arasinda Kalmak Istiyor

HAVELSAN Hackathon Etkinligi’ne katilmak üzere Ankara’dan yola çikan HAVELSAN Ekspres treni ile Malatya’ya gelen HAVELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Aksöz, geçen yil dünyanin ilk 100 firma arasina girdiklerini, bu yil da siralamada yerlerini korumak istediklerini kaydetti.

Inönü Üniversitesi Kariyer Merkezi ev sahipliginde Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda alaninda uzman mühendisler, güncel HAVELSAN teknolojileri ile insan kaynagi ekibinden ise alim ve kariyer rehberligi konularinda bilgiler verdi. HAVELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Aksöz, dünyada sayili firmalar arasinda olduklarini ve bu projenin ilk defa trende yapildigini belirterek, “Bu proje ilk defa yapiliyor. Üniversiteler bizim kaynagimiz. Bizim yüzde 75 üniversite ögrencimiz bilgisayar, elektrik ve elektronik mühendisinden olusuyor. O yüzden üniversite ögrencilerimiz bizim için çok kiymetli. Biz, Türk Silahli Kuvvetleri’ni (TSK) güçlendirme vakfiyiz ve kardes sirketlerimiz var. Buralarda basarili ögrencilere ihtiyacimiz var. Bazi kriterlerimiz var. Olabildigince kendisini gelistirmis, yabanci dili olan, kredisi 3 ve üzeri olan arkadaslarimizi degerlendiriyoruz. Biz sadece Türkiye’de degil, dünyada sayili firmalar arasindayiz. Geçen sene dünyanin ilk 100 firmasi arasina girdik. Bu yil da ihracatimizi arttirarak, ilk yüz firma içerisinde kalmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandi.

“Milli ve yerli üretim önemli, bütün verilerimiz bizde kaliyor”

Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri’ndeki bütün yazilimlarin komuta kontrol sistemlerinin milli ve yerli üretim olduguna dikkat çeken Aksöz, “Her seyimizi biz kendimiz yapmaya basladik. Devam ediyoruz ve dünyada sayili ülke haline geldik. Bunlari yapanlar genç arkadaslarimiz, mühendislerimiz. Çok basarili arkadaslarimiz var. Bunlar sayesinde biz buralara geliyoruz. HAVELSAN olarak bizim üç ana dalimiz var; birisi komuta kontrol sistemleri, su anda Silahli Kuvvetler’deki, Kara, Hava, Deniz Kuvvetleri’ndeki bütün yazilimlarin komuta kontrol sistemlerini biz milli ve yerli yaziyoruz. Milli ve yerli sundan önemli, bütün verilerimiz bizde kaliyor. Baska yazilimlar bizim silah sistemlerimizde kullanilmiyor. Bunu zaman zaman bir takim ambargolarda gördük. Su anda bunlari biz kendimiz yapiyoruz. Son zamanlarda da insansiz kara araci ve hava araçlarini yapmaya basladik. Su anda onlarin da saha denemeleri basladi” seklinde konustu.

Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, HAVELSAN Ekspres’in ilk duraginin Malatya Inönü Üniversitesi olmasindan mutluluk duydugunu belirtti.

TCDD Genel Müdürlügü Tasimacilik A.S. Genel Müdür Yardimcisi Doç. Dr. Fikret Sinasi Kazancioglu ise HAVELSAN’in seçkin bir kurulus olduguna deginerek, “HAVELSAN, Türkiye’nin seçkin kuruluslarindan biri. Katma degerleri çok olan, barista ve savasta katma degerlerini gördügümüz yerli ve milli bir kurulus. Ulusal, uluslararasi adini duyuran çok revaçta bir kurulus” diye konustu.

Programda daha sonra HAVELSAN teknolojileri ile insan kaynagi ekibinden ise alim ve kariyer rehberligi konularinda bilgi verildi.

Etkinlige katilan 70 yarismaci ögrenci ve 35 yönetici, Malatya’dan trenle Diyarbakir ve Siirt illerine geçecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile