Havlayan Köpek Hayat Kurtardı

Eskişehir'de tek başına yaşayan engelli bir yaşlı kadın, yangın çıkan evinden sürekli havlayan köpek sayesinde kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Şeker Mahallesi Şahane Sokak'ta bir evde ikamet eden Aliye Dağlı (86), oturduğu odanın doğalgaz sobasının üzerine yanıcı madde bıraktı. Bir süre sonra ısınarak alev alan maddeden dolayı yangın çıktı. Alevlerin arasında kalan özürlü kadın bağırarak komşularından yardım istedi. Kadının sesini sadece komşusunun bahçesindeki 'Pamuk' adlı köpek duydu. Sürekli havlayan köpeğin sesini duyarak dışarı çıkan komşu Rıdvan Kılıç, yangını fark ederek evinden balyoz aldı. Alevlerin olduğu odanın
penceresini balyozla kırarak içeri giren Kılıç, dumandan zehirlenen ve vücudunda yanıklar olan yaşlı kadını dışarı çıkarmayı başardı.
Yaralı kadın, olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ellerinde yanıklar olan Kılıç da tedavi altına alındı. Yaşlı kadının sağlık durumunun ciddi olduğu bildirildi.
Dağlı'nın komşusu Sebahat Günday, "Teyzemiz bu yangından köpeğin havlamasını duyan komşularımızın yardımıyla kurtuldu. Yoksa yanarak can verecekti" dedi.
Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile