Havsa'da, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Havsa'da, 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 97. yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen tören, Kaymakam Barış Demirtaş, Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Musa Uludağ, Belediye Başkan Vekili Necmettin Fidan'ın, anıta çelenklerin sunmasıyla başladı.

Saygı duruşunun yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, protokol üyeleri, şehitliği ziyaret ederek şehit mezarlarına karanfil koydu. Şehitler için dualar okunurken, Garnizon Komutanlığı tören kıtası, saygı atışı yaptı.

Tören, Şehit Öğretmen Mehmet Birol Kız Teknik ve Meslek Lisesi Çok Amaçlı Salonunda devam etti.

Tarih Öğretmeni Sevgi Aşkın, burada yaptığı konuşmada, bugün, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 97. yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatan için canlarını feda eden şehitleri anmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Aşkın, ''Çanakkale, düşmanın zannettiği gibi öylesine bir savaş ve sıradan bir ölüm yeri değildir. Çanakkale, Türk'ün bitti sanılan askeri gücünün tükenmediğini, koşullar ne kadar ağır olursa olsun, iyi yönetildiği takdirde, tüm zorlukların üstesinden gelebilecek güç ve inanca sahip bulunduğunu dünyaya kanıtlamıştır. Türk ulusunun Atatürk'e kavuştuğu muhteşem bir zaferin adı olan Çanakkale, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti'nin ön sözü'dür'' dedi.

Konuşmanın ardından şiirler okundu, ''Bayrağımızın Gölgesinde'' adlı 2 perdelik tiyatro oyunu sergilendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile