Havza'da Ayçiçeği Alımları

Karadeniz Birliğe bağlı olarak faaliyet gösteren 810 Sayılı Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi'nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tural, devam eden ayçiçeği alım kampanyası çalışmalarını denetledi.


Havza Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi tarafından yaklaşık 10 gün önce başlatılan ayçiçeği alım kampanyası çalışmalarını yerinde inceleyen Tural, Kooperatif Müdürü Mustafa Akyol'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tural, ayçiçeğini şu an 1.22 kuruştan aldıklarını ve ayçiçeği bedellerinin üreticiye peşin olarak ödendiğini, kooperatif olarak bu yıl Havza'da 3 bin 500 ton ayçiçeği alımı yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Tural, "Çiftçimizin mahsulüne hak ettiği değeri en iyi şekilde verebilmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlerleyen zaman içerisinde çiftçimize katkı sağlamak amacı ile teslim ettikleri ürünlere artı prim için elimizden geleni yapacağız. Ürünün piyasa şartlarında değerlenmesi halinde avans fiyatı olarak ayrıca ödeme yapılacak. Ben şimdiden tüm üreticilerimizin hasatlarının hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Havza'da bu yıl yaklaşık 40 bin dönüm alanda ayçiçeği ekimi yapıldığı ve ayçiçeğinde rekoltenin 10 bin ton olarak beklendiği kaydedildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile