Havza'da Festival Hazirliklari Devam Ediyor

Havza'da Festival Hazirliklari Devam Ediyor

Havza’da Atatürk’ün Havza’ya gelisinin 105. yili nedeniyle düzenlenecek olan 25 Mayis Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali’nin 20 Mayis’ta baslamasi planlaniyor. Festival hazirliklari kapsaminda genisletilmis festival komitesi toplantisi düzenlendi.

Samsun’un Havza Belediye Meclisi Salonu’nda Havza Kaymakami Mustafa Ayvat ve Havza Belediye Baskani Murat Ikiz’in baskanliginda 22 kisilik festival kutlama komisyonu bir araya geldi. Havza Kaymakami Mustafa Ayvat festivalin ilçe tanitimina katki sunacak sekilde tertip edilmesi için çaba gösterdiklerini belirterek, “Festivali adina layik sekilde kutlamak için farkli etkinlikler planlanmakta. Önemli olan festivalimize Havzalilarin etkin katilimlarinin saglanmaktir. Ben inaniyorum ki kültürel degerlerimizin yasatildigi güzel bir festival tertip edilecek. Hem kültürel hem de sosyal anlamda uzun zamandir gerçeklestirilemeyen festivali zengin içerik ve katilim yüksek olacagi sekilde tertip etmenin gayretindeyiz” dedi.

Havza Belediye Baskani Murat Ikiz ise uzun zamandir festivallerin Türkiye’de yasanan felaketler ve üzücü olaylar nedeniyle iptal edildigini belirterek, “Yillardir ilçemizin mahalli bayrami olan 25 Mayis Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali’ni göreve gelmemiz ile birlikte yeniden tertip edilmesinin heyecani ile çalismalarimiza basladik. Festivalimizi en iyi sekilde yapmanin gayreti içindeyiz. Festivallerin amaci düzenlendikleri yerlerin adini duyurmaktir. Bu kapsamda festival dolu dolu geçirmek ve geçmisin özlemini giderecek sekilde 20 Mayis’ta festival yürüyüsü ile baslayarak 26 Mayis 2024 tarihinde Arslançayir Yaylasi’nda bitecek sekilde planlamaktayiz” diye konustu.

Konusmalarin ardindan festivalde düzenlenebilecek etkinlikler, güresler, at yarislari, voleybol ve futbol turnuvalari hakkinda görüs alisverisinde bulunuldu. Toplantida ayrica güres ve at yarisi komitelerin belirlenerek, festival takviminin netlestirilmesi amaci ile ileriki bir tarihte toplanma karari alindi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile