Havza Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Binasinin Ihale Süreci Basladi

AK Parti Havza Ilçe Baskani Kadir Kayan, 2020 yilinda depreme dayaniksiz oldugu için yikimi gerçeklestirilen Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binasinin yapimi için ihale sürecinin basladigini belirtti.

Kayan, yaptigi açiklamada, lise binasi yapim isinin 2021 egitim yatirimlari programina aldigini belirtti.

Havza ve gençler için çalismalara araliksiz devam ettiklerini söyleyen Kayan, "Uzun süredir takip ettigimiz Havza MTA Lisesi binasinin yapimi isi nihayet gerçeklesiyor. Bir süredir devam eden proje çalismalari tamamlandi ve okulun yapimi için ihale süreci basladi." dedi.

Yeni yapilacak okul binasi hakkinda bilgi veren Kayan, okulun derslik ve atölye olmak üzere iki binadan olusacagini belirterek sunlari kaydetti:

"3 bin 850 metrekare insaat alanina sahip ve 3 katli, 16 derslikli okul binamiz içerinde siginak ve sosyal alanlar bulunacak. Okulun atölye binasi ise 2 katli, bodrum ve zemin kata sahip 8 derslikli ve bin 920 metrekare insaat alanina sahip olacak. Ihale bedeli yaklasik 15 milyon lira civari olan yeni okul binamizin Havza'ya hayirli olmasini dilerim. Ihale asamasina kadar bizlere destek veren Milli Egitim Bakanimiz ve Bakanlik bürokratlarina, AK Parti Samsun Milletvekillerimize, AK Parti Samsun Il Baskanimiza, Il Milli Egitim Müdürü ve ilçe Milli Egitim Müdürlerimize ile Belediye Baskanimiz Sebahattin Özdemir'e tesekkür ederim."

Havza'da daha önce yapilan testler sonucu depreme dayaniksiz oldugu belirlenen Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2018 yilinda bosaltilarak Ticaret Meslek Lisesine tasinmis, 1982 yilinda elektrik ve tesviye bölümleri ile egitim ögretime baslayan okul binasi 2020 yilinda yikilmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile