Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Osman Ağa Konağı'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Hayat Ağacı dergisinin şehir dergiciliğinde önemli bir geçmişi olduğunu belirterek, Sivas'ın kültürüne sahip çıkmak üzere sürekli çıkarıldığını aktardı.
Sivas'ın kültürünü daha canlı tutmak için derginin aracı olduğunu anımsatan Kemelek, dergiye konu olan Divriği Ulu Camii'nin Türk tarihinde önemli yeri olan bir eser olduğunu belirterek, ''Divriği Ulu Camii UNESCO kapsamına alınmış, korunması ve yaşatılması gereken bir tarihi eserimizdir. Bu tarihi eser tarihte neler yapabildiğimizi ama bundan sonra da neler yapabileceğimizi gösteriyor. Bu yayın kurulu da zaten araştırmalarıyla genç nesile bunu ifade etmeye çalışıyor. Sivas'ımızın bu onur kaynağı olan Ulu Camii'nin ilelebet yaşaması için elimizden geleni hep birlikte yapacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.
Cami ve kale arasındaki alanın yeniden değerlendirileceğini ve bu konuyla ilgili projelerin yapıldığını vurgulayan Kemelek, caminin korunmasıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini söyledi.
Kemelek, restorasyon çalışmalarının süreceğini ifade ederek, dergide emeği geçen herkese teşekkür etti.
Derginin Genel Yayın Yönetmeni Tekin Şener ise, ilk defa dergiyi tek bir konuya ayırdıklarını belirterek, ''Bu mimariyi hem görüntülerle bütününü anlatmaya, hem de çeşitli yönlerini Türkiye'nin en önemli sanat tarihçileri tarafından kaleme alınan yazılarıyla sunmaya çalıştık. Yani bu dergiyi eline alan, Divriği Ulu Camii ile ilgili hemen her şeyi hem görebilecek hem de eserin detaylarını okuyabilecekler'' ifadelerini kullandı.
Muhabir: Merve Topuz
Yayıncı: Cemal Coşkun
Hayat Ağacı Dergisinin 19. Özel Sayısı Tanıtıldı
Sivas Hizmet Vakfı'nın yayın organı Hayat Ağacı dergisinin, sadece Divriği Külliyesi'nin anlatıldığı 19. özel sayısının tanıtımı yapıldı.