Toplantıda, projeden yararlanacak lise ve ilköğretim okulları üzerinde taslak görüşmeler yapıldı.Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünün Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler işbirliğinde hazırlanan, 'Okullar Hayat Olsun Projesi ' konulu uygulama protokolü Silifke'de ivme kazandı.Proje kapsamında Silifke'de uygulanması düşünülen okulların taslak plan ve programları değerlendirilerek, okulların toplum hizmetine açılmasının amaçlandığı kaydedildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın ve Şube Müdürü Cemalettin Turan başkanlığında yapılan toplantıda, çevre belde belediye başkanları ile çeşitli kurumlardan gelen katılımcılar yer aldı.
Hayat Boyu Öğrenme Projesinin uygulamaya konulmasıyla, şehir merkezi, çevre belde ve köylerde yer alan okullarda, kaliteli ve güvenilir bir hizmet eğitiminin yaygınlaştırılacağına vurgu yapıldı.Projenin içeriğiyle ilgili olarak konuşmasını gerçekleştiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın, okulların toplum hizmetine açılmasıyla önemli bir eksikliğin giderileceğini belirterek, 'Projenin amacı, Okul bahçelerinin düzenlenmesi ve ağaçlandırılması da yer almaktadır.Okulların eğitim-öğretim saatleri dışında, yani hafta sonlarında ve yaz aylarında dersliklerin, kütüphanelerin, bilgi teknoloji sınıflarının velilerin ve mahallelilerin hizmetine açılması yer almaktadır. Bunun yanında okul bahçelerinin fiziki yapılarına uygun projelerle yeniden düzenlenmesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, belediyeler ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içinde peyzaj ve tasarımının yapılması öngörülmektedir. Okulların yetişkinler ve öğrenciler için birer 'Hayat Boyu Öğrenme Merkezi ' ve eğlenme, dinlenme aktivitelerine imkan verilmesi ve yaşayan güvenli alanlar haline dönüştürülmesi de sağlanacaktır ' dedi.
Hayat Boyu Öğrenme Yaygınlaştırılacak
Okullar Hayat Olsun Projesinin Komisyon Toplantısı, Silifke Milli Eğitim Müdürü Musa Aydın Başkanlığında, Öğretmenevi Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.