Hayat Kurtaran Rampaların Sayısı Artacak

ADANA - Karayolları 5. Bölge Müdürü Yakup Dost, ağır tonajlı araçların zaman zaman karşılaştığı fren arızaları nedeniyle meydana gelen kazaların önlenmesi için Pozantı-Tarsus Otoyolu'nda yaklaşık 10 ay önce ilki yapılan acil kaçış rampasının sayısını artıracaklarını bildirdi.

Dost, bölge müdürlüğü yetkilileriyle Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'u ziyaretinde yürüttükleri bazı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adana-Karataş karayolunun yaklaşık 11 kilometresini tamamladıklarını, geriye kalan 4 kilometrelik kısmın ise kamulaştırma işlemlerinin bitmesinin ardından hizmete açılacağını belirten Dost, Ceyhan-Yumurtalık karayolunu da 15 Temmuz'a kadar hizmete açmayı hedeflediklerini aktardı.

Karayolları Genel Müdürlüğünün Pozantı-Tarsus Otoyolu'nda uygulamaya koyduğu ve fren arızası nedeniyle tehlike yaşayan kamyon ve tırların kaza yapmasını önleyen acil kaçış rampasıyla ilgili yürüttükleri çalışmaları da anlatan Dost, şunları kaydetti:

"Adana-Pozantı Otoyolunda çeşitli çalışmalarımız devam ediyor. En önemlisi de geçen yıl uygulamaya koyduğumuz ve çok verim aldığımız acil kaçış rampası çalışmaları. Geçen yıl yaptığımız kaçış rampası sayesinde bugüne kadar freni arızalanan 16 araç kaza yapmaktan kurtuldu. Önümüzdeki günlerde 3 kaçış rampası daha yapmayı planlıyoruz. Önlenen 16 kazada da arızalanan araçlar 150-160 kilometre hızla rampaya girdiler. Rampalara koyduğumuz çakıl sayesinde freni arızalı araçlar burada yavaşlayabiliyor. Bu rampalardan aynı güzergahta 1 ve yolun Adana'ya gelen kısmına da 2 tane daha yapmayı planlıyoruz."

Vali Coş da acil kaçış rampasının hayati önem taşıdığını ve uygulamanın çok faydalı olduğunu söyledi.

Çalışmalarını takdir ettiği Karayolları 5. Bölge Müdürlüğünün Adana'nın simgelerinden olan tarihi Taşköprü'nün ışıklandırmasını yapacağını dile getiren Coş, "Adana'nın güzelliğine güzellik katan, bir gerdanlık gibi duran Taşköprü'nün aydınlatılması için karayollarımız bir çalışma başlattı. Taşköprü'nün ışıklandırılmasıyla Adana daha da güzelleşecek, tarihine, kültürüne sahip çıkmış olacak" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile