Hayat Kurtarmaya Gittigi Kahramanmaras'ta Kalp Krizi Geçirmisti, Metin Doruklu'yu Ekip Arkadasi Anlatti

Hayat Kurtarmaya Gittigi Kahramanmaras'ta Kalp Krizi Geçirmisti, Metin Doruklu'yu Ekip Arkadasi Anlatti

Kahramanmaras’ta arama-kurtarma çalismalari sirasinda hayatini kaybeden Besir Dernegi Dogu Marmara Bölge Müdürü Metin Doruklu, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde son yolculuguna ugurlandi. Kahramanmaras’ta Metin Doruklu ile birlikte görev yapan Besir Dernegi Sosyal Aglar Müdürü Bilal Vardi, "Çok gayret etti, çok hizmet etti. Hatta biz ona sürekli, ’Agabey biraz dinlen’ dedik ama bir can daha kurtarmak için sürekli enkazlarin basinda bekledi. Birçok canin kurtarilmasina vesile oldu" dedi.

Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde ikamet eden Metin Doruklu, yardim çalismalari için iki büyük depremin merkez üssü Kahramanmaras’a gitmis, arama-kurtarma çalismalari esnasinda geçirdigi kalp krizi neticesinde yasamini yitirmisti. Emekli astsubay Doruklu’nun cenazesi, Gölcük Tevfik Pasa Cami’de kilinan namazin ardindan Gölcük 17 Agustos Mezarligi’na defnedildi. Cenazeye AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katircioglu, Kartepe Belediye Baskani Mustafa Kocaman, Besir Dernegi Genel Baskani Fatih Sariyar, Eski AK Parti Kocaeli Il Baskani Mehmet Ellibes, Besir Dernegi Güney Marmara Bölge Müdürü Serhan Akçay, Besir Dernegi Sosyal Aglar Müdürü Bilal Vardi, dernek görevlileri ve Doruklu’nun yakinlari katildi.



"Hayati boyunca hayir yolunda ömrünü vakfetmis birisidir"

Mehmet Ellibes, "Rahmetli kardesimiz, hayati boyunca hayir yolunda ömrünü vakfetmis birisidir. Her alanda, her kosulda insanlarin yardiminda olmayi, onlarin dertleriyle dertlenip, sorunlarina çözüm olma noktasinda gayret eden bir kardesimizdi. Siyasi hayatinda da ayni çizgide mücadelesini sürdürdü. Vefati da ayni yolda oldu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekani cennettir insallah" diye konustu.



"Bir can daha kurtarmak için sürekli enkazlarin basinda bekledi"

Kahramanmaras’ta Metin Doruklu ile birlikte görev yapan Besir Dernegi Sosyal Aglar Müdürü Bilal Vardi, "Depremin ilk oldugu andan itibaren bütün ekiplerimizle, gönüllülerimizle deprem bölgesine intikal etmeye basladik. Metin agabeyimizle beraber Istanbul’dan hareket ettik. Deprem bölgesine yaklasik 7 saatte ulastik. Hemen Metin agabey ekiplerimizi koordine etti ve sahaya indiler. Hemen bir can kurtarma pahasina gerekli özveriyle çalismalari baslattilar. Arama-kurtarma çalismalarinda görev alan yaklasik 600 kisilik ekibimiz vardi. Kendisi de bizzat sahadaydi. Kendisi de tek tek binalarin içine girerek, kurtarma çalismalari yapiyordu. Çok gayret etti, çok hizmet etti. Hatta biz ona sürekli, ’Agabey biraz dinlen’ dedik ama bir can daha kurtarmak için sürekli enkazlarin basinda bekledi. Gerçekten biz onun hizmetine, kalbinin güzelligine ve gayretine sahidiz. Birçok canin kurtarilmasina vesile oldu. Besir Dernegi olarak 150 can kurtardik" seklinde konustu.



"Çok kiymetli, çok güzel bir insandi"

Metin Doruklu ile 3 yildir birlikte çalistigini söyleyen Besir Dernegi Güney Marmara Bölge Müdürü Serhan Akçay ise, "Besir Dernegi’nin yurt içi ve yurt disi faaliyetlerinde görev yaptik. Çok kiymetli, çok güzel bir insandi. Depremin birinci gününden itibaren de canla basla hizmet etti. Ekiplerin sorumlusuydu. Zaten hemen hemen bütün illerin koordinasyonunu yaparken kendi bulundugu alanda da AFAD’in vermis oldugu görevlerde canhiras sekilde çalisti. Allah kendisinden razi olsun" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile