'Hayata Geçen Her Bir Projemizle Milletimizin Gelecege Yürüdügü Yola Bir Tas Daha Dösüyoruz'

'Hayata Geçen Her Bir Projemizle Milletimizin Gelecege Yürüdügü Yola Bir Tas Daha Dösüyoruz'

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, dev projelerle Türkiye’nin gelecegini insa ettiklerine dikkati çekti ve son 2 ayda 6 büyük projeyi vatandaslarin hizmetine sunduklarini kaydetti. Altyapi kalitesini yükseltecek yatirimlara devam edeceklerini vurgulayan Karaismailoglu, “Hayata geçen her bir projemizle milletimizin gelecege yürüdügü yola bir tas daha dösüyoruz” dedi.

Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu yaptigi yazili açiklamada, Türkiye’de hizli ve güvenli ulasimi saglamak için projeleri tek tek hayata geçirdiklerini belirtti.

“Amacimiz, ülkemizin rekabet gücüne ve toplumun yasam kalitesinin yükseltilmesine katkida bulunan; güvenli, ekonomik, konforlu, çevreye duyarli, kesintisiz, dengeli, akilli ve sürdürülebilir bir ulastirma sistemi” diyen Karaismailoglu, Türkiye’nin küresel bir güç olma yolunda emin adimlarla yürüdügüne dikkati çekti.

1915 ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ’NÜ ILKLERIN VE ENLERIN PROJESI OLARAK TARIHE NOT DÜSTÜK

Son 2 ayda 6 dev projeyi hizmette açtiklarini kaydeden Karaismailoglu, bu projelerden birinin 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara-Çanakkale Otoyolu oldugunu aktardi. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün büyük ve güçlü Türkiye’nin insasinda pay sahibi olan projeler arasinda yer aldiginin altini çizen Karaismailoglu, “Ülkemizin simge yapilarindan birini 18 Mart’ta milletimizle bulusturduk. En’lerin, ilklerin ve rekorlarin projesi olarak 1915 Çanakkale Köprüsü’nü tarihe not düstük. Otoyol ile de mevcut yola kiyasla güzergah 40 kilometre kisaldi. Feribotla saatler süren Çanakkale Bogazi’ndan geçis süresi artik sadece 6 dakika. Yapim çalismalarinda gösterilen üstün basari ile projemiz 1,5 yil önce tamamlandi. Sadece bu proje dahi Kamu-Özel Is Birligi ile yapilan Yap-Islet-Devret projelerinin ne kadar faydali oldugunu küresel çapta gösteren güzel bir örnek” dedi.



TOKAT’A MODERN HAVALIMANI

1915 Çanakkale Köprüsü’nün ardindan Tokat Havalimani’ni hizmete açtiklarini vurgulayan Ulastirma Bakani Karaismailoglu, “Tokat’a dört basi mamur hiçbir eksigi olmayan modern bir havalimani insa ettik. Toplam yatirim maliyeti 1 milyar 200 milyon lira olan yeni havalimanimizla; yolcu kapasitesini 2 milyon yolcuya çikardik. 16 bin 200 metrekare büyüklügünde, estetik mimarisi ile modern bir terminal binasi insa ettik. Uçak park alani kapasitesini 5’i yolcu, 2’si de kargo olmak üzere 7’ye yükselttik” ifadelerini kullandi.

16 ILIN GEÇIS NOKTASINA ÇEVRE YOLU

Tokat Havalimani’ndan 1 hafta sonra, 16 ilin geçis güzergahina hizmet veren Malatya Çevre Yolu’nu açtiklarini kaydeden Karaismailoglu, transit yolu sehir disina tasidiklarini aktardi. Hizmete giren diger büyük projenin Phaselis Tüneli oldugunu kaydeden Karaismailoglu, Phaselis Tüneli’yle Antalya-Kemer arasini 4 kilometre kisaltildigini, güvenli ve konforlu bir yolculuk imkanini vatandaslara sunuldugunu anlatti. Açilisi yapilan Pinarhisar ve Çakilli Çevre Yollari ile Saray-Vize-Pinarhisar ve Kirklareli arasindaki yogun agir tasit trafigini sehir merkezlerinin disina alindigini vurgulayan Karaismailoglu, çevre yollari ile ilçe merkezlerindeki mevcut yoldan geçen trafik akisinin sehrin disarisina alinarak, bölünmüs yol kalitesiyle daha konforlu ve emniyetli hale getirildigine isaret etti.

RIZE-ARTVIN ILE DEV HIZMETLER ZINCIRINE YENISINI EKLEDIK

Rize-Artvin Havalimani ile dev hizmet ve eserler zincirine bir yenisini daha eklediklerini vurgulayan Karaismailoglu, “Rize-Artvin Havalimanimiz, Ordu-Giresun Havalimani’nin ardindan Türkiye’nin deniz üzerine dolgu yapilarak insa edilen 2’inci havalimanimiz oldu. Bu eserimiz, Türkiye adina ekonomik bir deger olmanin ötesinde; mühendislik kabiliyetlerimizin dünya çapinda oldugunun somut bir örnegi” degerlendirmesinde bulundu.

“HIZMET VE ESER SIYASETIMIZ SÜRECEK”

Dünyada benzeri sayili olan Rize-Artvin Havalimani’nin Avrupa’da bir örnegi olmadigina dikkati çeken Ulastirma ve Altyapi Bakani Karaismailoglu, “Çalisma azmiyle bir araya gelmis AK Parti kadrolariyla daha çok eser yapacak dünyayi Türkiye’ye baglamaya devam edecegiz. Hizmet ve eser siyasetimiz sürecek. Hayata geçen her bir projemizle milletimizin gelecege yürüdügü yola bir tas daha dösemeye devam edecegiz” dedi.

(Ali Nargüner /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile