Hayati Inanç Ilk Kez Katildigi Festivalde Hemserileriyle Bulustu

Hayati Inanç Ilk Kez Katildigi Festivalde Hemserileriyle Bulustu

Insan hayatina dokunan sözleriyle bilinen Yazar Hayati Inanç, ilk kez katildigi bir festivalde hemserileriyle bulustu. Inanç’in sevenleri, soguk havaya ragmen Çameli Belediyesi’nin ilçenin tanitim ve kültürüne katki saglamak amaciyla gerçeklestirdigi festivale akin etti.



Çameli Belediyesi, 8. Uluslararasi Kültür, Turizm, Tarim ve Doga Sporlari Festivali çerçevesinde, birbirinden degerli isimleri Çamelilerle bulusturmaya devam ediyor. Açilisin ardindan aksam Hayati Inanç ile söylesi ile devam eden festival alani, soguk havaya ragmen doldu tasti. Yazar Hayati Inanç, ilk kez katildigi festivalde hemserilerine geçmiste yazilan menkibeler, gazeller ve siirlerden parçalar okuyup kissalar anlatti. Vatandaslar, hava sicakliginin 1O dereceye düsmesine ragmen doldurduklari alanda üsümemek için çareyi battaniyeye sarilmak buldu. Inanç, programina gelen vatandaslara divan edebiyati siirlerinden örnek sunarak, günümüze isik tutacak bilgilendirme ve öneriler sundu. Programin ardindan Çameli Belediye Baskani Cengiz Arslan, keyifli söylesisinden dolayi Inanç’a tesekkür ederek, çiçek takdim etti.

“Ben bu Çameli topraklarinda yetistim”

Ilk kez bir festivalde söyleyiste bulunmayi kabul eden Hayati Inanç, hemserilerine çocuklugunun geçtigi Çameli ilçesindeki zorluklari anlatti. Program boyunca bir birinden degerli siirleri ve hikayeleri anlatan Inanç, “Bundan sonraki programda Özbekistan’da olacagim. Önümüzdeki ay 3 defa Avrupa’ya gidecegim. Daha önce Afrika’ya gidip geldim. Birçok yere gittim ama ben biliyorum ki, hatta her yerde söylemekten haz duyuyorum. Beni bu Çameli yetistirdi. Ben bu Çameli topraklarinda yetistim. Ege Bölgesi’nin devlet memurlarina mahrumiyet zammi ödenen tek ilçesiydi. Çameli’nden Denizli’ye gelmek 4 saat sürerdi. Siradan biri için vilayete gitmek haber degeri için bir seydi. Merkeze gidip geldikten sonra ilçede herkese 6 ay boyunca anlatilirdi ve herkes de dikkatle dinlerdi” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile