Hayati İnanç, Klasik Edebiyatta Hayata Bakış'ı Anlattı

Hayati İnanç, Klasik Edebiyatta Hayata Bakış'ı Anlattı

Divan Edebiyatı'yla ilgili yaptığı programlar ve verdiği konferanslarla Türkiye'de adeta yeniden sevdiren Av

Divan Edebiyatı'yla ilgili yaptığı programlar ve verdiği konferanslarla Türkiye'de adeta yeniden sevdiren Av. N. Hayati İnanç, ikinci kez geldiği Atatürk Üniversitesi'nde "Klasik Türk Edebiyatında Hayata Bakış" konulu bir konferans verdi.
İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programa Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Vali Sebahattin Öztürk, Bayburt Valisi Kerem Al, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu, şehir bürokrasisi, rektör yardımcıları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
İnanç, konferansında, divan edebiyatının seçkin şairlerden beyitler okudu ve onların gözüyle günümüze bakarak hayata bakışımızı sorguladı. Klasik edebiyatın birbirinden seçkin örneklerini bazen anekdotlarla süsleyen İnanç, geçmişteki örneklere bakarak günümüzde yaşanan kimi sosyal ve siyasi hadiseleri biraz mizah, biraz da hikmet noktasından anlattı.
Konferanstan sonra Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu ile beraber, Av. N. Hayati İnanç`a bir teşekkür plaketi sundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile