Hayatın Normale Döndüğü Simav`da Çadır Kent Boşaldı

Hayatın Normale Döndüğü Simav`da Çadır Kent Boşaldı

Geçen mayıs ayında 5,9`luk depremin vurduğu Kütahya`nın Simav ilçesinde Kızılay tarafından panayır alanına kurulan ve 10 bin dolayında vatandaşı barındıran çadır kent tamamen boşaldı.

Depremin hemen ardından ilçe merkezindeki bin 500 dekarlık Leylekkürü mevkiinde yeşil bir alan üzerine kurdukları 6 bin 715 adet çadırda 10 bin vatandaşa konaklama imkanı sağladıklarını ifade eden Kızılay Simav Ekibi Başkanı Ahmet Yetik, depremin etkisini yitirmesiyle vatandaşların çadır kenti boşalttığını, kendilerinin de çadırları topladığını bildirdi. Yetik, "Bugün itibarıyla çadır kentte kalan vatandaşımız yok. Bölgede sadece birkaç göçer vatandaşımız kendilerine ait çadırlarda kalıyor. Kızılay`a aitbölgede tek bir çadır kalmadı. Bir zamanlar 10 bin vatandaşı barındıran çadır kent tamamen boşaldı. Biz de topladığımız çadırları tamir, bakım ve onarımdan geçirdikten sonra başka bölgelerde felaketlere uğrayan vatandaşlarımıza gönderiyoruz" dedi.

Çadır kentin boşalmasıyla bölgede bulunan bazı kamu kurum ve kuruluşları da faaliyetlerini noktalayarak şehir merkezindeki binalarına geri döndü. 4 aydır bölgede çadırlarda hizmet veren Başbakanlık Afet ve Acil Durum Merkezi (AFAD) de kalan işleri kaymakamlık makamına devrederek ilçeden ayrıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile