Hayatını Engelli Kızına Adadı

Viranşehir ilçesinde bir anne hayatını doğuştan ayakları ve bir kolu olmayan 7 yaşındaki kızına adadı.

Suphiye ve Mehmet Ender çiftinin 5 çocuğundan en küçüğü Merve Ender, iki ayağı ve bir kolu olmadan dünyaya geldi. Tek eliyle bazı ihtiyaçlarını karşılayabilen küçük kız, hayalini kurduğu okuluna ise bu yıl başladı.

Bir süre annesinin sırtında okula giden Ender, kendisine hediye edilen akülü araçla bir nebze olsun rahatladı.
Anne Ender ise engelli kızının mutluluğu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyor. Zamanının büyük bölümünü evladıyla geçiren anne, kızını her gün 2 kilometre uzaklıktaki okuluna bırakıyor.
Anne Ender, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızının mutluluğu için çabaladığını belirtti.

Kızını çok sevdiğini belirten Erdem, "Ona yemeğini yediriyorum, saçlarını tarayıp okula hazırlıyorum. Sonra birlikte okula gidiyoruz. Merve'yi canımdan çok onu seviyorum, yaşadığım sürece onu hiç bırakmayacağım" dedi.

Kızını bir süre sırtında okula götürdüğünü bundan da hiç utanç duymadığını anlatan Erdem, Kahramanmaraş'ın Türkoğlu Belediyesi tarafından gönderilen akülü aracın kendilerini biraz olsun rahatlattığını dile getirdi.
Merve Ender ise annesini çok sevdiğini söyledi.

Annesi ile arkadaş gibi olduklarını anlatan Ender, şöyle konuştu:
"Kendisi beni hayata bağlıyor. Bir an olsun yanımdan ayrılmıyor. Okula götürüp akşam alıyor. Böyle bir annem olduğu için kendimi şanslı hissediyorum. Bana engelli olduğumu hissettirmiyor. Yüzümdeki mutluluğun eksilmemesi için gayret gösteriyor. İnşallah eğitimimi devam ettirerek anneme layık bir evlat olurum."
Merve Ender, Anneler Günü nedeniyle yazdığı şiiri annesine okuyarak sürpriz yaptı.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile