Haydi Tarladan Sofraya' Projesi Kuzeysehir'de Satislarina Basladi

Haydi Tarladan Sofraya' Projesi Kuzeysehir'de Satislarina Basladi

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi tarafindan hayata geçirilen “Haydi Tarladan Sofraya” projesiyle çiftçiler ürünlerini belirlenen alanlarda satmaya basladi.

Çiftçi Kayit Sistemi’ne (ÇKS) kayitli üreticilerin emeklerini dogrudan tüketiciye ulastiran projenin ilk uygulama yeri Kuzeysehir 1’inci Etap’ta kurulan Haydi Tarladan Sofraya alani oldu. Vatandaslar çiftçilerin ürettigi meyve, sebze, yogurt, reçel gibi ürünleri aracisiz olarak direkt üreticiden uygun fiyata aliyor. Alanlarda Büyüksehir Belediyesi Zabita Ekipleri satis yerlerinde denetimlerini sürdürüyor.

Haftanin 5 günü 5 farkli yerde kurulacak

Haftanin 5 günü kurulacak Haydi Tarladan Sofraya kapsaminda pazartesi günleri Alaaddin Yavasça Egitim Merkezi, sali günleri Derekenari Tur Otobüsleri Park Alani (Kalealti), çarsamba günleri Mehmet Akif Ersoy Pazar Yeri (Karatas), persembe günleri Kirsal Terminal Içi ve cuma günleri ise Kuzeysehir 1’inci Etap’ta kurulacak.

"Haydi Tarladan Sofraya" projesiyle çiftçiler ile tüketiciler arasinda dogrudan bir bag kurularak hem üreticiye hak ettigi kazanci saglamak hem de tüketiciye daha uygun fiyatlarla kaliteli ürünler sunmak hedefleniyor. Çiftçiler ürünlerini dogrudan tüketiciye sunarak daha yüksek kazanç elde edecek. Böylece, tarim sektöründe adil bir gelir dagilimi saglanacak ve üreticilerin alin teri karsiligini bulacak. Ayni zamanda, vatandaslar da taze ve dogal ürünlere daha uygun fiyatlarla ulasabilecek.

Proje üreticinin de ve tüketicinin de yüzünü güldürdü

Kuzeysehir Karacaören Mahalle Muhtari Isa Yigit, Haydi Tarladan Sofraya Projesi’ni ilk olarak Kuzeysehir’de baslattigi için Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e tesekkür ederek, “Vatandaslarimiz çok memnun. Yerinde ve zamaninda bir proje. Köyde yetisen ürünlerin çogu buraya ulasmiyordu. Bu proje sayesinde hepsi Kuzeysehir’de mevcut” açiklamasinda bulundu.

“Fiyatlar çok uygun”

Kuzeysehir’de oturan Elif Duman ise Haydi Tarladan Sofraya ürünlerini çok begendigini ifade ederek, “Fatma Sahin’e çok tesekkür ederim burayi kurdurdugu için. Çiftlerin de ürünlerinin satilmasini sagliyor. Biz de aliyoruz. Ürünler dogal ve ellerimizle seçiyoruz. Bundan memnunuz. Fiyatlar da çok uygun. Herkesi buraya bekliyoruz. Üretenlere rabbim bol bereket versin. Çesitlilik çok fazla. Meyve sebze, yogurt, nar eksisi her sey var” dedi.

“Hem üretici hem de tüketici kazaniyor”

Karacaburç köyünde üretim saglayan Serpil Aslan, projenin yararli oldugunu belirterek, “Ben ev hanimiydim. Benim için çok iyi oldu. Vatandaslar da çok güzel buldular. Hem üretici hem de tüketici kazaniyor. Fatma Sahin’e çok tesekkür ederiz” seklinde konustu.

“Üreticiyle tüketici bir araya geldi”

Karacaören Köyü’nde çiftçilik yapan Fatih Yilmaz ise, vatandaslarin projeyi sevdigini belirterek, “Üreticiyle tüketici bir araya geldi. Güzel, dogal köy ürünleri yakin çevre köylerden burada satiliyor, vatandaslarimiz devamini istiyorlar. Ürünlerimiz kaliteli, hal fiyatlarina veriyorlar. Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’e çok tesekkür ederiz. Bize bu imkani sagladiklari için kendilerine minnettariz. Sadece meyve sebze degil, kendi ürettigimiz yogurt, sütleri de satiyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile