Hayir Çesmesi Yapmak Isterlerken Hayatlarini Kaybettiler

Hayir Çesmesi Yapmak Isterlerken Hayatlarini Kaybettiler

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine bagli Kangirli köyünde dün tarlada hayir çesmesi için su kanali açtiklari sirada toprak kaymasi sonucu göçük altinda kalarak hayatini kaybeden Tahir Ödemis ve Sefer Arslan köy camiinde ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazlarinin ardindan topraga verildi.

Lapseki ilçesine bagli Kangirli köyünde saat 16.30 siralarinda su kuyusundan hayir çesmesi olusturmak için kanal yapimi sirasinda toprak kaymasi meydana geldi. 3 kisi toprak altinda kaldi. Ihbar üzerine bölgeye jandarma, saglik personeli, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Ekipleri tarafindan toprak altindan çikarilan kepçeci Refik Bilgiç, saglik ekiplerince Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesine kaldirildi.

Il Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlügü, AKUT, UMKE ekipleri tarafindan yari beline kadar topraga gömülü halde olan Tahir Ödemis göçükten kurtarildi. Ambulansa alinan Tahir Ödemis, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Hastanesine kaldirildi. Tahir Ödemis, hastanede yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetti. Kurtarma çalismalari kapsaminda toprak kaymasi sonucu göçük altinda kalan Sefer Arslan’i da cansiz bedenine ulasildi.

Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi morguna kaldirilan Tahir Ödemis ve Sefer Arslan’in cenazeleri otopsinin ardindan ailelerine teslim edildi.

Kangirli köyünde tarlada hayir çesmesi için su kanali açtiklari sirada toprak kaymasi sonucu göçük altinda kalarak hayatini kaybeden Tahir Ödemis ve Sefer Arslan’in cenazeleri köy camiinde ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazlarinin ardindan topraga verildi.

Cenaze törenine, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Lapseki Kaymakami Emre Öztürk, Çanakkale Belediye Baskanvekili Av. Bülent Sarlan, Il Jandarma Komutani Kidemli Albay Sadi Akman, Tahir Ödemis ve Sefer Arslan’in yakinlari ile çok sayida vatandas katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile