'Genel Başkan beni arayarak başarılar diledi'

'Genel Başkan beni arayarak başarılar diledi'

Genel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte milletvekili olmak isteyen birçok isim bulundukları görevlerden istifa etmeye başladı. Bu isimlerden birisi olan DİSK Başkanı Süleyman Çelebi, konuk olduğunu 'Beş N Bir K' programına telefonla bağlanarak İstanbul'dan aday olmak istediğini dile getirdi.

‘BÖYLE BİR DURUŞU ORTAYA KOYMAKTAYIM’

Cüneyt Özdemir’in, “Hayırlı olsun Süleyman Bey! Bu kararı nasıl aldınız direk bir teklif mi geldi, yoksa hala aday adayı mısınız” sorusuna Çelebi şöyle cevap verdi: Diğer adaylar gibi aday adayıyım. Şunu belirtmek istiyorum. Ben kendimi bildim bileli sosyal demokrat hareketin içerisindeyim. Daha önce biliyorsunuz CHP Parti Meclis Üyeliği yaptım. Benim kimliğim zaten böyle bir duruşu ortaya koymaktaydı. Dolayısıyla bugün aday adaylığımı açıkladıktan sonra Sayın Genel Başkan beni arayarak başarılar diledi. Bu benim açımdan da çok önemlidir. Dolayısıyla böyle bir sürecin içerisinde ve Türkiye’nin sorunlarının aşılmasında, temel sorunların çözülmesinde katkımız olur diye bu sürece katkıda bulunduk.

İSTANBUL ÜÇÜNCÜ BÖLGEDEN ADAY OLMAK İSTİYOR

Cüneyt Özdemir’in, “Süleyman Bey nereden aday olacaksınız belli oldu mu?” sorusu üzerine Çelebi, "Biliyorsunuz DİSK’in merkezi İstanbul. Aynı zamanda sanayi bölgesi de İstanbul ve ayrıca bulunduğum yer de İstanbul üçüncü bölge. Bu yüzden benim tercihim de İstanbul’dan ve üçüncü bölgeden aday olmaktır. Ancak bana nerde görev verilirse oraya giderim. Parti’nin tercihine de saygı duyarım ancak benim güçlü ve etkin olacağımı düşündüğüm yer İstanbul üçüncü bölge” diye cevap verdi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile